Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ebola

Britanska bolničarka treći put hospitalizirana

ebola španjolska
Foto: Reuters/PIXSELL
23.02.2016.
u 14:07

Pauline Cafferkey je bila pozitivna na ebolu krajem prosinca 2014. po povratku iz Sijera Leona, gdje je radila za nevladinu organizaciju Save the Children.

Britanska bolničarka Pauline Cafferkey, koja je obolila od ebole i ozdravila, treći je put hospitalizirana, rekao je glasnogovornik liječničkih službi. Pauline Cafferkey primljena je u bolnicu u Glasgowu na dodatne preglede, rekao je glasnogovornik državne medicinske službe NHS.

Pauline Cafferkey je bila pozitivna na ebolu krajem prosinca 2014. po povratku iz Sijera Leona, gdje je radila za nevladinu organizaciju Save the Children. Bolničarka je proglašena potpuno zdravom 24. siječnja 2015. nakon što je provela mjesec dana u izolaciji u Royal Free Hospital u Londonu.

Ponovo je hospitalizirana u listopadu zbog teških komplikacija povezanih s meningitisom izazvanim ebolom, nakon čega je poslije nekoliko tjedana puštena iz bolnice. Epidemija ebole u zapadnoj Africi odnijela je 11.300 života od oko 28.000 zabilježenih slučajeva, podaci su Svjetske zdravstvene organizacije (WHO).

Najviše su bile pogođene Gvineja, gdje je epidemija izbila u prosincu 2013. , Liberija i Sijera Leone. Trenutačno u tim zemljama nema ni jednog potvrđenog slučaja ebole. 

>> Proglasili zemlju 'bez virusa', a nekoliko sati kasnije novi smrtni slučaj uzrokovan ebolom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije