Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'žao nam je zbog svega'

Petrov: Nećemo sudjelovati u preslagivanju, naša opcija su izbori

Božo Petrov Most
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/7
08.06.2016.
u 14:35

– Most ima svoj stav koji je od početka isti, na političku odgovornost pozivamo sve one koji sudjeluju u izvršnoj vlasti – rekao je Petrov

– Most neće sudjelovati u preslagivanju Vlade. Ako gospodin Karamarko odluči rušiti Vladu, Most neće sudjelovati u preslagivanju i za nas su opcija izbori – poručio je potpredsjednik Vlade i čelnik Mosta Božo Petrov.

– Most ima svoj stav od samoga početka, uvijek je isti, mi zaista pozivamo na političku odgovornost sve one osobe koje sudjeluju u izvršnoj vlasti i nadamo se da će u ovom kratkom vremenu koje je ostalo pokazati se da je svima stalo da se održi Vlada i da na kraju povjerenje koje su dobili od svojih birača ispune – rekao je Petrov.

– Nama je iskreno žao zbog svega ovoga što se događa, zaista se nadam da će se i s druge strane pokazati razum i odgovornost – zaključio je.

Podsjetimo, Petrov je jučer rekao da je Most donio odluku i da će je danas prezentirati predstavnicima u Vladi, a nakon toga i javnosti.

– Ono što sigurno možemo reći jest da nećemo dopustiti da se netko igra državom i nacionalnim interesima – rekao je Božo Petrov.

Miroslav Šimić (Most) rekao je da Most ne namjerava sudjelovati u preslagivanjima, prenosi N1.

– Imamo više opcija, ali razmišljamo i o raspuštanju Sabora. Samo nam vrijeme diktira tempo i morat ćemo odluku relativno brzo donijeti, možda za dan ili dva – naveo je. Na izravan upit hoće li podržati inicijativu koja je već u Saboru, odgovorio je: "To je jedna od opcija o kojoj razmišljamo. Nije nemoguće".

Šimić je rekao da nikako ne bi htjeli raskol u HDZ-u te da se nadaju promjeni stajališta.

– Ne postoji mogućnost da ne glasamo protiv Karamarka, ali mislimo da Vlada mora opstati – rekao je Šimić.

Prvi potpredsjednik Vlade i šef HDZ-a jučer je na konferenciji za medije objavio da HDZ kreće u Oreškovićev opoziv, dok je premijer rekao da je spreman ponovno zatražiti povjerenje u Saboru te da je Karamarko veliki teret i za Vladu i za HDZ.

>> Sjednica Vlade bez komentara o političkoj situaciji. Premijer Orešković: 'Lijepo vas je vidjeti'

>> Reiner uvrstio prijedlog pokretanja povjerenja premijeru Oreškoviću na dnevni red

Komentara 171

LI
Livi
11:46 08.06.2016.

Bozo, pobogu brate, objavi nam svima zasto tvoj ministar Orepic ni do dana danasnjeg nije otkrio tko je na Poljudu nacrtao svastiku, i zasto nije pokrenuo smjenu Dominica nego mu dao jos i luksuzni terenac? Bozo, vise nas zanima zasto toliko branis Cvitana, iako Cvitan ne pokrece nikakve kaznene prijave zbog nestanka 16 milijardi imovine DUUID-ia, servisiranja migova u Ukrajini, Kotromanovica, Krese Milanovica? Zar je to usitinu manja steta za nacionalne interese od rada Ane Karamarko za MOL? Pa Bozo, drzis li Hrvate toliko glupima?

ZO
zoom
11:41 08.06.2016.

povraća mi se od ovog mosta i njihovih objava

Avatar Zagreb-Dubrava
Zagreb-Dubrava
11:56 08.06.2016.

Slijedi nam novi šok i opet neka ucjena. S ćuprijom je jedino sigurno da ništa nije sigurno. To su manijaci i ucjenjivači.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije