Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Komentirao navode o postupanju policije

Božinović: Onaj tko to čini ne misli dobro ni migrantima ni Hrvatskoj

Zagreb: Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović komentirao događanja u Splitu
Patrik Macek/PIXSELL
12.06.2020.
u 12:52

Naša je poruka da ćemo poštovati zakone, nacionalno zakonodavstvo i europsko zakonodavstvo i nitko nas nikada neće spriječiti da štitimo hrvatsku granicu od ilegalnih prijelaza bez obzira na to odakle svi ti pritisci mogu dolaziti, kazao je Božinović

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović komentirao je fotografiju snimljenu u Zagrebu na kojoj se vidi da navijači drže sramotan transparent o srpskim ženama i djeci. Kazao je da policija radi svoj posao.

"Policija je aktivno angažirana na tom slučaju, to mi je javio ravnatelj policije. Ako se radi o kriminalističkom istraživanju, tu su informacije dozirane zbog istrage. Treba utvrditi činjenice, kao ministar unutarnjih poslova ne mogu imati te informacije, policija radi svoj posao", kazao je.

Rekao je da će policija riješiti ovaj slučaj, kao i svaki koji poziva na nasilje i etničku netrpeljivost i u to ne treba nimalo sumnjati.

Novinare je zanimao komentar na priopćenje Amnesty Internationala. Izvijestili su da je skupinu migranata koji traže azil "mučila" hrvatska policija na granici s Bosnom i Hercegovinom prošli mjesec.

"Hrvatska policija ne postupa brutalno ni prema kome. Ona čuva granice i sve su to navodni slučajevi, kao i onaj nedavni kada je bilo navedeno da su policajci crtali crvene križeve na tjemenu na početku ramazana. Onaj tko to čini ne misli dobro ni migrantima ni Hrvatskoj. Naša je poruka da ćemo poštovati zakone, nacionalno zakonodavstvo i europsko zakonodavstvo i nitko nas nikada neće spriječiti da štitimo hrvatsku granicu od ilegalnih prijelaza bez obzira na to odakle svi ti pritisci mogu dolaziti", kazao je Božinović

Komentara 2

Avatar Kordunusrcu.
Kordunusrcu.
17:58 12.06.2020.

Migranti su ne zaustavljivi,u BiH je u dvije godine uslo 80 tisuca migranta,a danas ih je izmedju 5-10 tisuca na tlu BiH,gdje su ostali???????

Avatar marsijaneri
marsijaneri
13:44 12.06.2020.

Potpuno se slažem s gospodinom Božinovićem. Oni koji šire tako odvratne, svijesne laži - njima su migranti svejedni kao lanjski snijeg. Prvi i jedini cilj je pljuvanje po Hrvatskoj kao državi i Hrvatskoj policiji koja jamči nama svima sigurnost. Nisu to prijatelji ni migranata a još manje Hrvatske.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije