Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trovanje plinom

Bivšu manekenku majka našla mrtvu u kupaonici

ana grepo
Foto: VL
1/4
11.11.2011.
u 13:08

Pretpostavlja se da uzrok smrti bivše manekenke trovanje ugljičnim monoksidom iz kombi bojlera.

Poznata bivša manekenka Ana Grepo (42) i nekadašnja Miss Mediterana pronađena je mrtva u kadi u stanu u Biševskoj 2 u Osijeku. Njezino beživotno tijelo otkrila je, doznajemo, majka jučer oko 11 sati. Pretpostavlja se da je riječ o trovanju ugljičnim monoksidom iz kombi bojlera.

Uvijek dotjerana žena

Po Anu, kojoj je zapravo ime Ljiljana, došli su ujutro, tvrde poznanici, sestra i nećak kako bi išli u šetnju. Odlučila se najprije istuširati, a majci je bilo sumnjivo što dugo ne izlazi iz kupaonice.

Osječkim je vatrogascima u 11.19 sati stigao poziv da trebaju otvoriti vrata stana na spomenutoj adresi. No, kada su stigli, već su bila odškrinuta.

– U kadi smo zatekli tijelo. Zatvorili smo odmah plin i plinske peći. Majka je bila neozlijeđena – ispričali su nam u JPVP-u Grada Osijeka, čijih je pet vatrogasaca odmah izašlo na teren.

Stravični majčini jauci parali su jutros susjedstvo.

– Ljiljo moja, oči moje, šta ću sad! – vapila je bespomoćna majka. Nad njome su dežurali djelatnici Hitne pomoći. Bezuspješno ju je pokušavala smiriti njezina druga kći.

– U šoku smo, nismo se tome nadali. Bila je puna života i veselja. Pokušajte nas razumjeti – kratko nam je samo rekla sestra. Novinarima nije željela potvrditi je li stradala Ljiljana uistinu poznata manekenka.

Susjedi pričaju kako se Ljiljana majci u osječko naselje Jug 2 doselila prije pet ili šest mjeseci. Njih su dvije živjele same.

- Ranije smo ju viđali samo ljeti, dolazila bi na godišnji odmor, ali već je duže vrijeme stalno tu. Majka joj je bolesna pa je brinula o njoj - pričaju nam susjedi. Za Ljiljanu su čuli, kažu, da je u mladosti bila manekenka i radila u Italiji. Opisuju ju kao lijepu i uvijek dotjeranu mladu ženu. Bila je, dodaju, ljubazna i uvijek je pozdravljala susjede.

Najatraktivnija Hrvatica

Mediji su krajem devedesetih Anu Grepo nazivali jednom od najatraktivnijih Hrvatica. Rođena je u Splitu, a djetinjstvo i mladost provela u Osijeku. Prvi izbor ljepote na kojem je sudjelovala bio je 1990. za Kraljicu Hrvatske, kada je bila prva pratilja i u Zagrebu započela manekensku karijeru. Dvije godine kasnije odlazi u Milano.

Očevid tragedije trajao je do kasno popodne.

– Najvjerojatnije je riječ o nesretnom slučaju. Naložena je obdukcija – priopćio je Marko Ćaleta, glasnogovornik PU osječko-baranjske. Stručnjaci će pregledati i plinske instalacije. Iz tvrtke Dimnjak pozivaju građane na oprez. Dimnjake i dimovodne cijevi treba čistiti, ističu, dva puta godišnje. Plinske uređaje preporučuje se servisirati jednom na godinu, ili bar svake druge.

– Imamo dosta problema kada idemo u kontrolu plinskih odvoda. Građani nas ne puštaju unutra. Čak i predstavnici stanara u zgradama u posljednje nam vrijeme ne žele otključati vrata – kaže Aurel Ličar, direktor osječkog Dimnjaka.

Komentara 22

Avatar puky
puky
19:41 11.11.2011.

batiskaf \"Ana, kojoj je zapravo ime Ljiljana\" ... jel to to ? ... ... strava ...

Avatar flegmatik
flegmatik
19:41 11.11.2011.

Pardon, ugljični a ne ugljikov. Nije vazno, tko je domoljub, shvatit ce.

Avatar flegmatik
flegmatik
19:40 11.11.2011.

Eh, Batiskaf, Batiskaf. Mnogi su krvlju platili da bi danas slobodno mogli reci ugljikov a ne ugljični!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije