Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Bivši predsjednik protivi se uvođenju sankcija

Stjepan Mesić
Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
20.03.2014. u 12:00

Mesić je prije tri godine neuspješno je posredovao između Gadafija i NATO pakta u Libiji.

Stjepan Mesić, bivši predsjednik RH, ničim izazvan odlučio se uključiti u rusko-ukrajinski spor zbog Krima te porazgovarao s veleposlanicima Ukrajine i Rusije, Oleksandrom Levčenkom i Robertom Markarijanom, o događajima u Ukrajini, pogotovu na Krimu i o međunarodnim implikacijama. Mesić se suprotstavio uvođenju sankcija i predložio povratak na sporazum koji je još 21. veljače potpisao bivši predsjednik Janukovič. Nije to prvi Mesićev diplomatski solo izlet u raskoraku sa službenom politikom. Prije tri godine neuspješno je posredovao između Gadafija i NATO pakta u Libiji.

Odvjetnici zarađuju na svakoj decimali

Tomislav Tolušić, predsjednik je Hrvatske zajednice županija, koja ocjenjuje da Zakon o javnoj nabavi onemogućuje investicije te da od njega najviše koristi imaju odvjetnici. Milijunski natječaji često padaju zbog sitnica pa je zabilježen slučaj da je natječaj pao jer je promjer naručene igle za 0,02 milimetra manji od naručenog, a Slobodna navodi i da je jedan od žalbenih navoda zaokruživanje cijene na tri decimale umjesto na dvije. Ako nismo Švicarska, bar su nam odvjetnici precizni.

Foto: Željko Mršić/PIXSELL

Na 14 četvornih metara 15 milijuna kuna hipoteke

Reno Sinovčić, živopisni zadarski poduzetnik, prije šest godina kupio je od grada Zadra zemljište za gradnju poslovne zgrade, ali se njegovo poduzeće Vox nije moglo upisati kao vlasnik u cijelosti jer se na dijelu parcele nalazi komunalna infrastruktura. Ta zakonska odredba dovela je do krajnje neobičnog raspleta o kojem piše Slobodna Dalmacija. Sporni dio zemljišta površine 14 četvornih metara Sinovčićev VOX vratio je u vlasništvo gradu Zadru, ali sada uz prateću hipoteku od čak 15 milijuna kuna koju je upisala Hypo Alpe Adria banka u listopadu 2011. Neovisno o pravnim pojašnjenjima, ostaje nam zabilježiti rekord – na svaki četvorni metar više od milijuna kuna hipoteke.

Ljubo Jurčić ulazi u Novi val sa starim plivačem

Ljubo Jurčić, ekonomist, još nije osnovao svoju stranku Novi val, ali već ima svog saborskog zastupnika, Jakšu Balojevića, prebjega s liste don Ivana Grubišića. Novi val sa starim plivačima.

>>Jalov napad Marasa na novog šefa HGK Burilovića

>>Politička samoposluga don Ivana Grubišića

Komentara 13

DU
Deleted user
12:40 20.03.2014.

Znate što, Jurkoviću, što god „ovo gore uslikano“ izreče i učini, ne može više vijeđati hrvatski narod, on sramoti i bruka svoje komunjare, svog titu, svog budu, svoju udbu, on je taj, njega se narod otresao ko blata s cipela.a. Neka ih sramoti i stavlja u probleme, baš nas briga. Nama gore ne može biti, mi već jesmo porobljeni, mi smo narod kruva gladan, narod kojega je „ ovo“ predalo britanskim tajnim službama, i nema šansi da se ikada više pojavi među ljudima na „špicama“ ,nebi samo kante narod nosao sa sobom, dolazili bi s cisternama izmetina.

Avatar deziderij
deziderij
12:48 20.03.2014.

Taj još misli da je neki faktor i da ga netko za nešto zarezuje.

Avatar Django
Django
14:02 20.03.2014.

".....Stjepan Mesić, bivši predsjednik RH, ničim izazvan odlučio se uključiti u rusko-ukrajinski spor..." --------------------------------------------------------- Kad bi on bio jedini koji ima nešto reći po tom pitanju, ni po muke. Njega više ionako nitko ne doživljava. Problem je da je laprdanjeje koje nam se može obiti o glavu, o stvarima koje nas se uopće na tiču, nacionalni sport. I vlast i oporba su se našli pozvanima komentirati, čak i prijetiti sankcijama, bez da ih je itko ikada išta pitao. Umjesto da mudro šute. Još je Vladko Maček davno kazao - "Kad se veliki svađaju, mali pod stol !"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije