Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Varešu 1993.

Bivši HVO-ovac 'Nindža' uhićen zbog ratnog zločina nad zarobljenicima

HVO
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
15.11.2018.
u 15:36

Tereti ga se da je namjerno nanosio snažnu fizičku i psihičku bol ratnim zarobljenicima i civilima bošnjačke nacionalnosti

Bivši pripadnik Vojne policije HVO-a uhićen je pod istragom zbog ratnog zločina počinjenog nad zarobljenim civilima i pripadnicima ARBiH, na području Vareša 1993. godine, priopćilo je Tužiteljstvo BiH.

Kako prenosi Klix.ba, Željko Marić (1969.) zvani "Nindža" pod istragom je i tereti se da je za vrijeme rata i oružanog sukoba između HVO-a i Armije RBiH na području općine Vareš u mjesecu oktobru 1993. godine, kao pripadnik VII. bojne Vojne policije HVO Vitez, postupao protivno pravilima međunarodnog humanitarnog prava i ženevskih konvencija o zaštiti civilnog stanovništva i ratnih zarobljenika za vrijeme rata.

Tereti ga se da je namjerno nanosio snažnu fizičku i psihičku bol ratnim zarobljenicima i civilima bošnjačke nacionalnosti koji su bili zatvoreni u zgradi Vojne policije HVO Vareš. Osumnjičeni se tereti za krivično djelo ratnog zločina protiv ratnih zarobljenika i ratnog zločina protiv civilnog stanovništva.

Nakon ispitivanja, postupajući tužitelj će donijeti odluku o daljnjim aktivnostima u predmetu, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH. 

Pogledajte video o vojnom avionu F-35:

Ključne riječi

Komentara 45

VO
vorda400
16:24 15.11.2018.

Ako ima dokaza nek mu sude i presude on i još 2000 sličnih je odlučilo uzeti pravdu u ruke i glumiti šerife pa su akcije Bljesak i Oluja dobile kaznenu odgovornost zbog par ovakvih ekstrema svi vojnici HV-a ispadaju kriminalci i manijaci

GA
Gastarbeiter2
16:26 15.11.2018.

Nemoguće, pa nismo mi takvi. Ako nešto i uradimo onda je to bilo u samoodbrani...kao ono naše g..no smrdi manje ili čak uopće ne smrdi...

NI
NikoCro
15:47 15.11.2018.

Pita li se netko sto su oni uradili Nindzi i njgovoj obitelji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije