Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Presuda Općinskog suda

Bivši direktor nije kriv za pozajmicu kolegi i leasing za luksuzni Mercedes

Tomislav Farkaš oprašta se od radnika MTČ-a u Čakovcu 2008.
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell
1/3
15.08.2017.
u 07:00

Bivši direktor tvrtke MTČ Deutschland Tomislav Farkaš iz Čakovca nepravomoćno je oslobođen optužbe da je 2008. godine sklopio štetne ugovore

Bivši direktor tvrtke MTČ Deutschland Tomislav Farkaš iz Čakovca nepravomoćno je na čakovečkom Općinskom sudu oslobođen optužbe da je 2008. godine sklopio štetne ugovore o zajmu i leasingu.

Račun njemačke tvrtke koristio  se za poslove naplate i transferiranja novca za trgovačka društva MTČ i MTČ Tvornica rublja iz Čakovca, čiji su računi bili u blokadi, pa je, prema  optužnici, Farkaš bez znanja i odluke Nadzornog odbora s direktorom matične  tvrtke MTČ d.d. Čakovec Vladom Bošnjakom sklopio ugovor o zajmu od 4000 eura na rok od godinu dana i šest posto godišnje kamate.

Farkaš je oslobođen i optužbe da je 2007. u njemačkom Chemnitzu kao direktor i odgovorna  osoba tvrtke MTČ Deutschland, osnovane radi pronalaženja kupaca na području Njemačke, sklopio šetni ugovor o leasingu za luksuzni osobni automobil Mercedes Benz CLS 320 CDI, neto vrijednosti 53.695 eura, na 48 mjeseci,  iako je znao za tešku financijsku situaciju i prezaduženost matičnog MTČ-a Čakovec.  

U presudi se navodi da je tvrtka MTČ Deutschland GmbH  poslovala po njemačkim zakonima, a ne po hrvatskim. Glede automobila, Farkaš se branio da nije mogao doći do do kumentacije za Mercedes E220 CDI kojeg je na  easing uzeo prijašnji direktor Stefan Andreas Kresta.

MTČ Deutschland je preko Leasinga koristio još i Mercedes izrađen po narudžbi kojim  se  vozio  jedan  od direktora Miljenko Bregović, te Audi A3 koji je koristila Nikica Kresta. Za ta tri vozila leasing kući je ostavljeno 25.000 eura  pologa,  a  kad  je  leasing  za Krestin automobil isticao, Farkaš se odlučio  za Mercedes CLS 320 jer je, tvrdi, dobio povoljne uvjete, te da bi inače  25.000  eura  pologa  propalo.  MTČ-ove  tvrtke  su  ubrzo propale i završile u stečaju.

Komentara 2

SA
savjest1234
13:02 15.08.2017.

Koliko je dobio sudac novaca za ovakvu presudu ???

DU
Deleted user
20:09 15.08.2017.

krivi su radnici mtč

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije