Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zabrinutost

Prijeti gašenje proizvodnje u MTČ Tvornici rublja u stečaju

'VARAZDIN/MEDJIMURJE- 19.02.09., Cakovec, Hrvatska-  Savo Smitran, predsjednik regionalnog Sindikata tekstilne i obucarske industrije Photo: Milivoj Kuhar/Vecernji list'
'Milivoj Kuhar/Vecernji list'
03.02.2012.
u 14:24

Devedeset radnika u proizvodnji dobilo je ugovore o radu samo do sredine veljače

Stotinu radnika MTČ Tvornice rublja u stečaju potkraj prosinca nije dobilo nove ugovore o radu koji su im se dvije godine produživali iz mjeseca u mjesec, a sad je pred gašenjem i preostalih 180 radnih mjesta, upozorili su u Sindikatu tekstila, obuće, kože i gume Hrvatske.

– Stečajni upravitelj najavio je u prosincu mogućnost da se dio od tih stotinu radnika ponovno pozove na posao, pa nismo dizali buru. No, kad smo u srijedu doznali da su za preostalih 90 radnika u proizvodnji ugovori produženi samo do 15. veljače, to nam je bio znak za uzbunu jer prijeti prekid proizvodnje – kazao je na konferenciji za novinare u Čakovcu povjerenik STOKG-a Savo Šmitran. Sindikat je nezadovoljan načinom na koji se vodi stečajni postupak u tvrtki u kojoj danas radi još 180 ljudi. Obustavi li stečajni upravitelj proizvodnju, na burzi će prvo završiti 90 radnika u proizvodnji, a potom i devedesetak zaposlenih u maloprodajnoj mreži i skladištima, upozoravaju sindikalci koji smatraju da se proizvodnja može nastaviti.

Ključne riječi

Komentara 3

CE
Ceca
15:47 03.02.2012.

Svemu dođe kraj pa tak i MTČ-u.

AM
amato
16:41 04.02.2012.

Šteta. Imaju kvalitetne proizvode.

DZ
dzukaficuka
13:46 05.02.2012.

Nemoguce sad je Vesna i *adimiir Slavek na vlasti i drug Jovanovic sad je sve puno bolje .Svi vi koji ste ih birali dobiliste sto ste trazili KUKULELE koaliciju .Sad ce Damir da se javu opet ide u Pemziju pa ce se opet vratiti da DELA za vas Majmune koji ste mu dali glas.Klas Klas svakom biku jos po jedan KLAS

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije