Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AUDIOSNIMKA

Clinton pola dana prije napada na WTC: Mogao sam ubiti Osamu bin Ladena

Bill Clinton
Foto: DPA/PIXSELL
31.07.2014.
u 19:41

Clinton je to 10. rujna 2001. navodno izjavio skupini od 30-ak poslovnjaka u Melbourneu

Prema audiosnimci koju su australski mediji objavili u srijedu, 10 sati prije nego što je 11. rujna 2001. prvi avion udario u toranj WTC-a u New Yorku, bivši američki predsjednik Bill Clinton kazao je da je imao priliku ubiti Osamu bin Ladena, ali da ju je propustio jer bi to značilo ubojstvo nevinih žena i djece, javlja msnbc.com.

Clinton je to 10. rujna 2001. navodno izjavio skupini od 30-ak poslovnjaka u Melbourneu među kojima je bio i Michael Kroger, bivši čelnik liberalne stranke u australskoj državi Victoriji koji je snimku otkrio tijekom svog pojavljivanja na Sky Newsu.

Clinton je o Osami bin Ladenu govorio nakon pitanja o međunarodnom terorizmu. Može se čuti kako kaže da je mnogo vremena proveo razmišljajući o njemu te kako ga je gotovo uhvatio.

Mogao sam ga ubiti, ali bih morao uništiti mali grad imena Kandahar u Afganistanu i ubiti 300 nevinih žena i djece, i tada ne bih bio ništa bolji od njega. Stoga nisam to učinio  čuje se kako govori Clinton.

Kroger tvrdi da je događaj snimljen uz Clintonovo dopuštenje, a kako je kazao, na snimku je zaboravio do prošlog tjedna. Glasnogovornik bivšeg američkog predsjednika još ju nije komentirao.

Podsjetimo, Osama bin Laden ubijen je u Pakistanu 2011. godine. 

>> Hillary Clinton za Billovu ovisnost o seksu krivi to što ga je zlostavljala majka?

Komentara 32

RA
Rangostar
06:31 01.08.2014.

Sve je manje onih koje možeš lagat.

XA
xaron
20:17 31.07.2014.

Mogao si ubiti Bin Ladena, ali si previše bio zauzet sa Monikom pa nisi stigao. Bili su drugi prioriteti, šta se može .

CR
crofish
20:20 31.07.2014.

taj mali grad ima 300 000 stanovnika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije