Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europarlamentarka

Biljana Borzan u Vinkovcima: Nismo svi ravnopravni u EU

Biljana Borzan
Foto: Davor Javorović/Pixsell
11.02.2018.
u 11:12

Mi u Hrvatskoj dobivamo proizvode slabije kvalitete, kada kupujemo preko interneta često se događa da nam kažu ne isporučujemo u Hrvatsku i slično, kaže Borzan

Pod nazivom „Jesmo li ravnopravni u Europskoj Uniji“ u Vinkovcima je održana javna tribina na kojoj je govorila zastupnica u EU parlamentu Biljana Borzan. Ona je u svome izlaganju iznijela više primjera u kojima su građani Hrvatske tretirani kao građani drugog reda Europske unije.

– Još uvijek nailazimo na situacije gdje se vidi da nismo svi ravnopravni i nismo svi jednaki. Tako mi u Hrvatskoj dobivamo proizvode slabije kvalitete, kada kupujemo preko interneta često se događa da nam kažu ne isporučujemo u Hrvatsku i slično. Dakle, bilo je jako puno stvari gdje smo uočavali razlike, međutim, malo po malo to sve rješavamo i nadam se kako ćemo u dogledno vrijeme moći reći da smo zaista ravnopravni sa “starim” državama EU, rekla je Borzan.

Dodala je i kako većina kolege parlamentaraca, koji su u onom “ravnopravnijem” položaju, kaže kako ne znaju da se tako nešto događa, a dio uopće ne priznaje da je tako nešto moguće.

– Kada ih suočite s činjenicama onda kažu „da, to bi trebalo mijenjati“. Tako da ih moramo doslovce “lomiti” jednog po jednog da shvate da problem postoji i da nam moraju pomoći da to riješimo, istaknula je Borzan.

Kazala je i da taj problem Hrvatska uopće ne bi mogla niti početi rješavati da nije u EU. Hrvatska to sada može, zajedno s drugim članicama EU u sličnoj situaciji, dok one zemlje koje nisu u EU to ne mogu riješiti.

Komentara 16

BF
bf2
12:03 11.02.2018.

otkrila je toplu vodu...

I1
ing-12345
12:14 11.02.2018.

A što ste nas ugurali u tu monstroumnu tvorevinu zavanu EU.

PR
prarvat
16:01 11.02.2018.

baš je briga. lupa jedno te isto. plaćom će osigurati sebe i svoje zadugo. "i tata bi sine"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije