Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Postignuće

Biljana Borzan imenovana izvjestiteljicom EP za različitu kvalitetu proizvoda

Biljana Borzan
Foto: Davor Javorović/Pixsell
05.12.2017.
u 12:12

Njezino istraživanje, usporedba kvalitete proizvoda u hrvatskoj i Njemačkoj, prvo je u istraživanje u EU koje je obuhvatilo i neprehrambene proizvode

Europarlamentarka Biljana Borzan imenovana je izvjestiteljicom Europskog parlamenta za različitu kvalitetu proizvoda na istoku i zapadu EU. Bit će, dakle, glavna autorica prvog dokumenta Europskog parlamenta o toj temi, a u izradu se ide upravo zbog njezina intenzivnog lobiranja.

– Ovo je odlična vijest za naše građane. Moj prijedlog da Europski parlament konačno iznjedri službenu poziciju je usvojen. Ja ću biti autorica većeg dijela dokumenta, onoga koji se odnosi na razlike u kvaliteti kod prehrambenih proizvoda, a kolegica iz Češke Olga Sehnalova za neprehrambene proizvode – zadovoljna je Biljana Borzan.

Njezino istraživanje, usporedba kvalitete proizvoda u hrvatskoj i Njemačkoj, prvo je u istraživanje u EU koje je, podsjetimo, obuhvatilo i neprehrambene proizvode. Nakon objave rezultata, prozvani proizvođač dječje hrane HIPP najavio je povlačenje manje zdrave kašice s hrvatskog tržišta i zamjenu s njemačkom.

– Više od 70 posto građana RH smatra da nas multinacionalne korporacije tretiraju kao građane drugog reda. Moje istraživanje je to i potvrdilo, proizvodi na našem tržištu su lošije kvalitete, te su čak i skuplji. Sjećam se kako sam na početku mandata morala kolege povlačiti za rukav, a oni iz zapadnih zemalja nisu imali pojma o čemu pričam. Ipak, trud se isplatio i danas Europski parlament kreće u izradu službene pozicije – zaključuje naša europarlamentarka, koja je već u kontaktu s predstavnicima potrošačkih udruga i industrije. Pregovori će početi u siječnju.

Komentara 6

5S
505.scrtom
14:31 05.12.2017.

Pa lijepo da s netko sjetio primiti te teme da smo mi odlagaliste losijih proizvoda.

LA
lauda
13:09 05.12.2017.

dakle još 5 milja oera mj u pđe

JA
Jania
12:31 05.12.2017.

Čestitke na priznanju!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije