Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gruba greška

Bolnica proglasila pacijenta mrtvim, obitelj došla preuzeti tijelo, a tamo ga zatekli kako sjedi

Opća bolnica
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
23.08.2016.
u 10:17

Odmah po primitku tužne vijesti u obitelji su poduzeli što je potrebno kako bi dobili smrtni list, dogovorili tiskanje osmrtnica i pozvali hodžu kako bi zajedno s njima krenuo u bolnici i tamo tijelo pripremio za ukop po islamskim običajima...

Što se dogodi kada vam iz bolnice jave da vam je umro član obitelji, a vi ga ondje zateknete kako sjedi na krevetu i pritom vas još pita kako ste? Na to pitanje odgovor su dali najbliži srodnici Sinana Meškića koji su nakon tužne obavijesti o njegovoj smrti krenuli preuzeti tijelo, no suočili su se sa šokantnim prizorom, prenio je u utorak sarajevski Dnevni avaz.

Scena dostojna kultnog filma "Maratonci trče počasni krug" zbila se u općoj bolnici Tešanj u središnjoj Bosni gdje se Sinan Memić liječi od bolesti jetre. Njegova kći Aldijana u ponedjeljak je primila telefonski poziv iz bolnice.

– Kada su mi javili da je umro, svijet mi se srušio. To je moj otac – ispričala je Aldijana kako se osjećala. Odmah po primitku tužne vijesti u obitelji su poduzeli što je potrebno kako bi dobili smrtni list, dogovorili tiskanje osmrtnica i pozvali hodžu kako bi zajedno s njima krenuo u bolnicu i ondje tijelo pripremio za ukop po islamskim običajima.

No kada je Memićev zet Haris došao u bolnicu da bi se proveo propisani postupak, ugledao je punca kako sjedi na krevetu u bolesničkoj sobi i gleda prema vratima. – Noge su mi se odsjekle – kazao je Haris koji je priznao kao se u nevjerici zagledao u Sinana, a ovaj ga je tek tužno gledao i pritom ga upitao je li dobro.

Prava drama uslijedila je tek nakon toga kada je Haris nazvao suprugu i punicu da bi im prenio kako je Sinan zapravo živ. Ženama je nakon toga pozlilo. – Kao da se netko igrao s nama – kazao je Haris.

Obitelj je najavila podnošenje tužbe, a tvrde kako se nitko iz bolnice nije udostojio ni da im se zbog svega ispriča. – Živog čovjeka da pokapaju, neka ih je stid i sram – poručila je Aldijana.

Direktor tešanjske bolnice Rifat Merdić naknadno je Avazu pojasnio kako su zapravo pobrkali kontakt-brojeve dva različita pacijenta.

– Kada smo shvatili da je došlo do nesporazuma, kontaktirali smo obitelj Meškić, ali oni nisu htjeli razgovarati – kaže direktor bolnice.

>> 'Da mi nije pozlilo, završio bih u pritvoru u Beogradu, nisu shvaćali da nisam ta osoba'

Komentara 3

ŠN
šnicla
11:44 23.08.2016.

Užas

LA
lakočemo
12:03 23.08.2016.

nedaj bože nikome,

MI
migaaa
21:48 23.08.2016.

Zato je i nastala uzrecica "Bolje je umreti tri puta na putu nego li jednom kod kuce"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije