Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Recesija kao krivac

Besparica usporila gradnju vrtića i sportske dvorane

'Karlovac - gradiliste buduceg vrtica u Turnju u zavrsnoj je fazi. Ureduje se okolis vrtica i izvode zavrsni radovi u unutrasnjosti.Buduca sportska dvorana u vrticu turanj.160910 Photo: Kristina Stedu
Foto: 'Kristina Stedul Fabac/PIXSELL'
1/3
16.09.2010.
u 14:46

Građevinski radovi na objektu za predškolce privode se kraju, ali na dvorani vrijednoj 18 mil. kuna trajat će barem do kraja godine.

Vrtić na Turnju i sportska dvorana na Dubovcu bit će potpuno završeni i opremljeni sljedeće godine - kada, to zasad nitko ne može reći. S obzirom na to da su rokovi završetka građevinskih radova nekoliko puta ‘probijani’, možemo se samo nadati da će predškolci i školarci objekte moći koristiti od sljedećeg rujna.

 Razlozi kašnjenja

 Najprije je bilo rečeno da će radovi biti završeni do 13. srpnja. Međutim, zbog ‘više sile’ sve se oduljilo. Potom je, po kolovoškim posljednjim najavama, kraj ovogodišnjeg rujna bio posljednji rok za oba objekta. Sustiže ga vrtić, ali sportska dvorana ne.

 – Osim čestih kišnih razdoblja, razlog kašnjenja je i ekonomska kriza zbog koje se sporije pune državni i gradski proračun. Stoga i izvođače radova sporije isplaćujemo. Prema tome, radovi se odvijaju onim tempom kojim ih mi možemo pratiti financijski. No, kada je u pitanju vrtić na Turnju, građevinski su radovi zapravo završeni - u tijeku je gradnja zaštitne ograde oko objekta, a stručnjaci rade ateste i ispituju sve postavljene instalacije. Kada to završe, počet ćemo drugu fazu koja se odnosi na unutarnje uređenje objekta – kazala je Andreja Barberić, glasnogovornica karlovačke gradske uprave. Za to će biti raspisan javni natječaj, jer se namještaj za opremanje vrtića nabavlja po Zakonu o predškolskom odgoju. Tek nakon unutarnjeg uređenja bit će uređen okoliš objekta i tada će biti stvoreni uvjeti za dobivanje uporabne dozvole. Tijekom godine bi, nakon rješavanja imovinsko-pravnih odnosa u vezi sa zemljištem, Hrvatske ceste trebale obaviti rekonstrukciju državne ceste D1, s koje će se skretati prema vrtiću.

 U prostoru velikom tisuću četvornih metara vrtić će moći primiti stotinjak mališana što, nažalost, nije dovoljno da se riješe svi problemi smještaja najmlađih. Međutim, situacija će se bitno poboljšati.

 Vježbaju u predvorju

 Nakon što je 27. prosinca 2006. godine potpuno izgorjela dvorana OŠ Dubovac, izgradnja nove je, svečanim postavljanjem temeljca, počela 29. svibnja 2009. Tada je najavljeno da će za godinu i pol učenici, sportaši i rekreativci dobiti novi objekt. Dok se to ne ostvari, dubovački osnovci i dalje vježbaju u neodgovarajućim uvjetima - u predvorju škole.

 – Sportska je dvorana na Dubovcu skuplji projekt - vrijedna je 18 milijuna kuna, od kojih Grad treba platiti osam, a Ministarstvo regionalnog razvoja deset milijuna. Građevinski će radovi biti gotovi do kraja godine – kazala je A. Barberić.

 Na objektu je završeno više od 80 posto građevinskih, obrtničkih i instalaterskih radova, te svi vanjski, osim uređenja okoliša. U tijeku su soboslikarski radovi, a u završnoj su fazi montaža instalacija i priprema za postavljanje podova i zidnih obloga.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije