Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jadran spašen od naftne mrlje

Bertolaso: Ni jedna kap nafte neće stići do Jadrana!

nafta
nafta
28.02.2010.
u 09:39

- Istraga će utvrditi čija je odgovornost za tu katastrofu, izjavila je ministrica za zaštitu okolice Stefania Prestigiacomo, ali je gotovo sigurno kako je netko namjerno ispustio naftu u rijeku.

RIM – Rijekom Po još pliva tanki sloj nafte, ali Jadransko more spašeno je od katastrofe do koje je moglo doći da je dio goleme naftne mrlje stiglo do morske obale.

- Vjerujem da neće ni jedna kap nafte stići do Jadrana, izjavio je šef talijanske Civilne zaštite Guido Bertolaso.

Posljednja brana pred deltu rijeke Po postavljena je u Rovigu i tu je i onaj mali dio nafte, manje od 10% od više od 10 milijuna litara koliko je u utorak bilo izbačeno iz zatvorene rafinerije u rijeku Lambro u regiji Lombardiji, pritoku rijeke Po.

Bivša rafinerija Lombarda Petroli iz mjesta Villasanta, pokraj Monze, u rijeku Lambro, je ispustila goleme količine nafte i naftni derivata koji su bili uskladišteni u rezervoarima.

- Istraga će utvrditi čija je odgovornost za tu katastrofu, izjavila je ministrica za zaštitu okolice Stefania Prestigiacomo, ali je gotovo sigurno kako je netko namjerno ispustio naftu u rijeku.

Službe spašavanja, na čelu s vatrogascima, postavili su tri zaštitna pojasa u blizini grada Piacenze na rijeci Po, zatim kod Mantove i na koncu neposredno pred deltu kod mjestra Rovigo.

Bertolaso je rekao kako će i posljednje mrlje, koje su još vidljive, biti isisane, te kako je već sada kvaliteta vode u rijeci Po identična standardnim vrijednostima.

Komentara 4

Avatar sebastian
sebastian
12:18 28.02.2010.

Pa sigurno nece, to je samo stvar vremena kad bude katastrofa na Hrvatskom moru, onda mozete odpisati vas turizam na kojega uvijek sve svoje nade gradite !!!

OB
-obrisani-
12:49 28.02.2010.

Mutne EU zasluge!! Sada Talijanima slijede pohvale i priznanja od EU za zastitu okolisa i cuvanje naseg Jadrana kao i unapredjenje turizma jer nije ni bilo nafte u moru.

OB
-obrisani-
15:44 28.02.2010.

ma nebrinu se oni o nasój obalai, vec´o svojoj ..jer morska struja gre -izlazno po njihovoj strani Adrijatika,..a po nasój strani kroz i pored otoka ulazi prema Golfo di Venezia,..i otoki su bili nekada, idealni za gusarenje trgovackih -sporih-brodova....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije