Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar zdravstva

Beroš: Supruga mi kaže da obuzdam svoj južnjački temperament

Vili Beroš
Foto: Privatna arhiva
1/5
20.04.2020.
u 10:29

– Životni uzor mi je otac, a politički Winston Churchill – kaže Beroš.

Vili Beroš, ministar zdravstva koji je od pojave pandemije koronavirusa postao jedna od ličnosti koje su najviše u središtu zanimanja naše javnosti, kazao je kako se nije testirao na koronavirus jer postoje jasni kriteriji za testiranje te nije pokazivao simptome.

– Nisam bio u neposrednom kontaktu s oboljelima i nisam ispunio kriterije za testiranje – dodao je u razgovoru za 24sata.

A za komentare žena koje pišu da je smiren, da vlada situacijom te da je šarmantan kaže:

– Više volim kritike jer od njih mogu najviše naučiti, no treba znati prihvatiti i kompliment i naravno da to godi. No mislim da bi ipak najrelevantnija osoba za odgovor na to pitanje bila moja supruga. A ona mi kaže da bih ponekad trebao smiriti svoj južnjački temperament. 

 

Otkrio je još neke detalje iz obiteljskog života.

– Moja supruga izrazito je poštena osoba i inzistira da na tim načelima funkcioniramo u obiteljskom skladu. Nisam puno kod kuće, to je činjenica, ali oni me podupiru u svim mojim aktivnostima. Iz obiteljskog sklada crpim snagu za daljnji rad. Kći, koja je starija i studira pravo, blagi je kritičar i na tome joj, kao i svim ljudima koji me kritiziraju, zahvaljujem, a sin mi je bezrezervna i najveća podrška.

Internet je prepun fora o koroni, a nisu zaobišle ni vas. Koja vas je fora o koronavirusu od srca nasmijala?

– Rečenica: ''Hvala vam na tom pitanju.'' To instinktivno i bez razmišljanja kažem. U jednom trenutku odlučio sam povući ručnu kočnicu, ali teško ide.

Video: Vodeći hrvatski znanstvenici predviđaju kada bi mogla završiti pandemija

 

Kaže i kako su građani koji poštuju mjere za njega superjunaci te bi upravo njima pljeskao na balkonu. Na pitanje što drugi političari mogu naučiti od njega, kaže:

– Mislim da je ta moja reakcija i promptnost u rješavanju problema moja osnovna karakteristika. Ne volim odgađati stvari, volim ih odmah riješiti – to je moj kirurški pristup problemima.

Vidite li se kao premijer? 

– Ja sam prvenstveno liječnik i moj je zadatak u ovom trenutku odgovoriti na krizu, a kada ona prođe, i ako budem i dalje na ovoj poziciji, riješiti probleme u zdravstvenom sustavu. Hrvatska u ovom trenutku ima odličnog premijera. Životni uzor mi je otac, a politički Winston Churchill. Rekao je: "Puno je bolje umjesto toga da unaprijed brinemo o nekom problemu, da unaprijed promišljamo i rješavamo taj problem." Upravo smo tako i postupili u ovoj krizi – zaključuje Beroš uz poruku kako će, kad završi koronakriza, prvo otići na Hvar u svoju Jelsu.

Komentara 18

Avatar majkuvam
majkuvam
12:13 20.04.2020.

Hm,Churchill je bio lažov i prevarant,nije valjda....

HŽV
12:20 20.04.2020.

Eto ,ja HDZovcima ne virujin ništa.......ni kad su Hajdukovci.....biži ća brale

Avatar WoodySheriff
WoodySheriff
14:17 20.04.2020.

Nisam ni mislio da mu je uzor Tuđman. Ipak je on pajdaš od Anemičnog

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije