Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čeka inspekcijski nadzor

Beroš: Zgrozila me slika pacijentica u istom krevetu, moram osuditi izjavu ravnatelja

Zagreb: Vili Beroš dao izjavu nakon sjednice Vlade
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/2
27.04.2023.
u 11:50

Ja ću vrlo vjerojatno zatražiti od Upravnog vijeća da analizira način postupanja te da sagledaju sve sa svog aspekta. Meni kao ministru ostalo je da djelujem. No ne mogu zaobići procedure, dodao je Beroš

Nakon objavljene fotografije dviju pacijentica smještenih na istom ležaju u Općoj bolnici "dr. Ivo Pedišić“ Sisak proveden je unutarnji bolnički nadzor. "Zgrozila me slika jer ukazuje na ono što je suprotno našoj tendenciji reforme. Neadekvatno postupanje koje pokazuje nedostatak empatije. Za sve postoji propisani organizacijski red. Ovo kao ministar doista moram osuditi. Zatražili smo unutarnji nadzor s kojim sam dijelom zadovoljan", kazao je ministar zdravstva Vili Beroš nakon sjednice Vlade.

"Nedostaju plan i mjere aktivnosti. Zatražio sam inspekcijski nalaz. Uslijedit će moje daljnje postupanje kada dođe nalaz", dodao je. Kazao je Beroš da će predmet biti dalje upućen na nekoliko Povjerenstava, a podnijet će se i optužni prijedlog zbog zaštite pacijenata protiv zdravstvene ustanove.

"Ja ću vrlo vjerojatno zatražiti od Upravnog vijeća da analizira način postupanja te da sagleda sve sa svog aspekta. Meni kao ministru ostalo je da djelujem. No ne mogu zaobići procedure" dodao je Beroš.

"Zahvaljujem svim djelatnicima Opće bolnice Sisak i ravnatelju na angažmanu tijekom potresa. Činjenica je da im nedostaje kreveta. No, ovakvo ponašanje ne mogu podržati, a moram osuditi izjavu čelnika ustanove da je sve bilo dobro s pacijenticama", kazao je.

Napomenuo je da ima saznanja da je u sisačkoj bolnici bilo slobodnih kreveta.

Treba li odstupiti ravnatelj koji nije znao da je jedna pacijentica umrla, pitali su novinari Beroša. 

"Ja sam to i rekao, nije u redu da ravnatelj govori elemente koji nisu istiniti", kazao je Beroš. Dodao je da treba sagledati posljedice. "Idemo redom, zatražit ću analizu nakon nalaza inspekcije, ne mogu preskakati navedene instance. Možda je bila nekakva reanimacija koja se nije morala odgoditi", kazao je Beroš. 

Podsjetimo, Komisija od osam članova utvrdila je kako su obje pacijentice, koje su u bolnicu dovezene sanitetskim prijevozom u razmaku od jedne minute u petak, 14. travnja 2023. godine, na isti ležaj stavljene na maksimalno 15 minuta dok nije dovezena još jedna postelja s drugog odjela, priopćili su iz Bolnice. Nažalost, jedna od tih pacijentica preminula je od posljedica dugotrajne bolesti dva dana nakon prijama u bolnicu, u nedjelju 16. travnja 2023.

Komentara 5

NO
Nordik
12:25 27.04.2023.

Barem da neka bolničarka ili čistačica dobije ukor ako već ne može smijeniti našeg ravnatelja s knjižicom.

PV
prcko.vita
12:25 27.04.2023.

Ministre, krenite konačno u rekonstrukcije i poboljšanja zdravstva u Hrvatskoj. Nije sramota ako niste sposobni sami za takav jedan veliki zahvat da tražite pomoć od zapadnih susjeda koji imaju već uređeno i kvalitetno zdravstvo. Ja jesam čitala Alan Ford skoro sve epizode, ali nisam vidjela da su se sjetili staviti ni u Alan Fordu 2 pacijenta u jedan krevet. Mi smo dio Europe, mi hoćemo najveće standarde, najmodernije metode liječenja, a nismo se maknuli od druga Tite koji je izgradio ove sada bolnice koje koristimo.Tražite na ispomoć stručnjake iz EU, tražite novce za izvođenje, ima EU sve, samo treba znati organizaciju rada i krenuti. Sretno nek je i Vama i Vašem timu a i nama kao narodu koji nikako da dočeka bolje sutra.

KU
Kujttim
13:44 27.04.2023.

Možda je to bila neka "Skrivena kamera"? To ga nema niti u Južnom Sudanu, ali možda je riječ o nekom novom projektu financiranom od EU? Važno je samo da institucije poštuju procedure i se ne dogodi "zlovolja" kad treba odlučiti o smjeni ravnatelja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije