Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Njemačka

Bavarci sve jače stišću Merkel: do ožujka sredite migrante

Angela Merkel
Foto: Reuters/PIXSELL
19.01.2016.
u 17:34

Kancelarka odgovara kritičarima: Ostajem pri svojim stavovima

        Novi pritisci iz Bavarske odaslani su prema njemačkoj kancelarki Angeli Merkel, kojima se traži rješavanje problema izbjegličkog vala. Edmund Stoiber, počasni predsjednik bavarskog CSU, koji je s Merkeličinim CDU u dugotrajnoj koaliciji, pozvao je kancelarku na promjenu stava prema izbjeglicama.

– Angela Merkel mora promijeniti stav. Ako to ne učini, posljedice za Njemačku i Europu bit će kobne – rekao je Stoiber, nekadašnji šef CSU i bivši bavarski premijer, za Süddeutsche Zeitung. Stoiber traži brzo djelovanje, najkasnije do ožujka kad se održavaju izbori za pokrajinske skupštine u četiri pokrajine. Što ako Merkel do tada ne promijeni politiku? – U tom slučaju neće se moći izbjeći žestoka rasprava – kaže Stoiber.

Kako bilo, CSU kani za svoje stavove pridobiti CDU, ako bude potrebno, i protiv mišljenja Angele Merkel. U slučaju nužde, kaže Stoiber, cijelu njemačku granicu treba zatvoriti. Merkel ipak ne popušta pristicima i ostaje pri svom, poručujući da ostaje pri svojoj migracijskoj politici. Volker Kauder, njezina desna ruka, kaže kako se traži malo umjerenosti i strpljenja te podrške kancelarki.

Napadi na žene u Kölnu izazvali su različite posljedice pa su u gradu Bornheimu zabranili ulaz muškim imigrantima na bazen. Poslije je zabrana povučena, a u Münchenu se pojavio i plakat s upozorenjem kako žene u kupaćim kostimima nije dopušteno dirati. Njemačka je pokušala vratiti pet tisuća imigranata u Maroko i Alžir, ali ih njihove zemlje više neće natrag, vraćeno je samo 50-ak ljudi. Zato je zamjenik kancelarke Sigmar Gabriel zaprijetio tim zemljama.

– Kako te zemlje mogu uzimati pomoć za nerazvijene, a ne žele uzeti vlastite građane – rekao je Gabriel. Austrijskih i njemačkih policajaca neće biti na slovensko-hrvatskoj granici, taj je prijedlog odbila slovenska vlada.•    

>>  Zaokret očajne Merkel – migrante vraćaju rutom kojom su došli

Komentara 13

Avatar Lutkica
Lutkica
19:02 19.01.2016.

stisnite Merkelicu, prije nego što nas počnu stiskati sjevernoafrikanci po bazenima i plažama

Avatar superhik74
superhik74
17:56 19.01.2016.

Pod hitno ih poceti vracati u svoje zemlje ili susjedne naftom bogate Arapske monarhije koje su izbjeglicku krizu I izazvale. Zasto bi Njemacka placala Americko-Tursko-Katarsko-Saudijsko-Izraelsko rusenje rezima koji im nisu po mjeri na bliskom istoku. Jest da je Njemacka okupirana od 1945 godine medjutim s bliskim istokom nema nikakve veze, cak su im I Rusi 1989 oprostili agresiju na bivsi SSSR pa je vrijeme da ih I "saveznici" puste na miru s obzirom da ih vec 90 godina pljackaju od 1919 i Versaille-skog nameta.

KI
kit1772
21:25 19.01.2016.

Eto citava glupost merkel I njoj slicnih je sazeta u jednoj recenici.. drzave iz kojih su ovi dosli ih ne zele nazad. Pa cak I da zele ovi "jadnici" se odmah pozivaju na zenevsku konvenciju pa ih ne mogu vracati nazad koliko god im odbijali vize. Mazanje ociju javnosti. Njemacka je samo.prosle godine imala preko 200 000 odbijenih koje jos nisu izbacili. Mislim sprdnha od zakona kojima su kriminalci zasticeni. Zato im se smiju u lice. Zato hrv mora da zatvara granice jer postacete I vi ruglo sa svakakvim sljamom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije