Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ozbiljan posao

Baš kao u Monty Pythonu: Venezuela dobila ministra sreće

Nicolas Maduro
Reuters/PIXSELL
29.10.2013.
u 13:36

Istini za volju, ovo čudno ministarstvo nije samo Madurova ideja nego nastavak programa koji je zacrtao pokojni Hugo Chavez.

U cijelom nizu raznoraznih ministarstava koje osnivaju vlade diljem svijeta, najčešće kako bi udomile svoje političke pulene, Venezuela je zasigurno otišla korak dalje od svih. Predsjednik Nicolas Maduro najavio je, naime, da osniva ministarstvo socijalne sreće čime se jako primaknuo čuvenom Monty Pythonu i njegovu ministarstvu smiješnog hoda.

Novo venezuelsko ministarstvo, čiji će prvi čovjek biti imenovan u sljedećih nekoliko dana, imat će zadatak osigurati opću društvenu sreću u Venezueli. Istini za volju, ovo čudno ministarstvo nije samo Madurova ideja nego nastavak programa koji je zacrtao pokojni Hugo Chavez. Još prije godinu dana Chavez je pokrenuo osnivanje ovog tijela te mu je već osiguran i pozamašan proračun. Da osnovni zadatak ministarstva, osiguranje osjećaja sreće, baš i neće biti jednostavan, pokazuje i statistika koja govori da se inflacija u Venezueli približila stopi od 50 posto te da u zemlji vlada nestašica osnovnih namirnica. Ipak, prema istraživanju indeksa sreće koje je proveo UN, građani Venezuele najsretniji su Južnoamerikanci, dok su, globalno gledano, na dvadesetom mjestu ljestvice.

– Nisu prošla ni 24 sata od osnutka novog ministarstva, a ja se već osjećam sretan, izuzetno sretan – objavio je u svojoj emisiji radijski voditelj Luis Chataing.

>>Venezuela - okršaj u parlamentu, zastupnici završili s modricama

Komentara 1

Avatar DonLon
DonLon
17:55 03.11.2013.

Naravno da su sretni, rijesili su problem nestasice toaletnog papira u sto je cak i vojska morala biti ukljucena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije