Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Banožić otkrio dosadašnje rezultate istrage: 'Cilj napada na Markovu trgu bio je Andrej Plenković'

- U većini sredina gdje su na trgovima službene ustanove to se organizira na poseban način. Trebalo biti više reda i to pogotovo u tome tko se kreće ispred samog ulaza Vlade, kazao je Banožić.
16. listopada 2020. u 15:10 35 komentara 19561 prikaza
Markov trg pod policijskim osiguranjem nakon ranjavanja policajca u pucnjavi
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/9

Komentirajući događaje od prije nekoliko dana kada je 22-godišnji Danijel Bezuk pucao na Markovu trgu ministar obrane u Vladi RH Mario Banožić kazao je kako napad,  prema dosadašnjim rezultatima istrage, ima elemenata organiziranog djela. Banožić smatra i kako je meta napada bio premijer Andrej Plenković jer, kako je rekao, “zna se tko je prvi čovjek u toj zgradi”.

MINISTAR BRANITELJA Medved: 'Čitav niz pokazatelja govori da je meta napada na Markovu trgu bio Plenković'

- Taj događaj nije rezultat rada Vlade već socijalne slike u državi. Ovo što se dogodilo je rezultat nečega i sigurno nije rezultat pojedinog člana Vlade ili cjelokupnog rada Vlade ili premijera kako to žele prezentirati oni koji se sakrivaju iza različitih stranki ili nekakvih pokreta. Ovo je rezultat socijalne slike koju imamo u državi, jedne osjetljivosti, rekao je Banožić.

Odgovarajući na pitanja novinara Banožić je kazao kako Markov trg i poslije napada treba ostati otvoren za građane, ali uz određenu proceduru koja se mora poštivati. Istakao je kako smo do sada imali otvorenost te da se pokazalo društvu da je dobrodošlo ali i kako misli da je to zloupotrebljeno.

Zagreb: Policijski očevid na Markovom trgu gdje je pucano na policajca Koristio je "Kostolomca" Novi detalj otkriva zašto se napad na Markovu trgu povezuje s terorizmom

- U većini sredina gdje su na trgovima službene ustanove to se organizira na poseban način. Trebalo biti više reda i to pogotovo u tome tko se kreće ispred samog ulaza Vlade, kazao je Banožić.

VIDEO: Nakon napada na policajca pristup Markovom trgu je ograničen!

VIDEO
Zadrani veslali i snimali se dronom, ostali u šoku kada su vidjeli što je ispod njih
Ranoranilac ili noćna ptica?
Noćna sova - Kako večernji tip ljudi preživljava u jutarnjem svijetu?
 • bolnaistina2:

  Ha,ha, narod opet kriv za takvo stanje u državi. A lopovi caruju.

 • Avatar komunikolog
  komunikolog:

  Svi su krivi osim nas?! A mi divni, krasni. Zašto nas ne vole?

 • Avatar KORONAŠ
  KORONAŠ:

  G Banužiću, oprostite, ali nalupetali ste se gluposti.