Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Medved: 'Čitav niz pokazatelja govori da je meta napada na Markovu trgu bio Plenković'

"Istraga je u tijeku", dodao je.
15. listopada 2020. u 19:27 36 komentara 5401 prikaza
Foto: RTL

Ministar branitelja i potpredsjednik vlade Tomo Medved rekao je večeras u RTL-u Danas da je prema cijelom nizu pokazatelja meta napada na Markovom trgu bio osobno premijer Andrej Plenković.

"Istraga je u tijeku, ali ono što možemo vidjeti je da se na društvenim mrežama predsjednik vlade Andrej Plenković često pojavljuje izravno kao moguća meta. Isto tako, napad na vladu, napad na policajce, teško ranjavanje policajca, i po svemu pokušaj ulaska u zgradu vlade ukazuje na to da je predsjednik vlade bio meta ovog sumanutog čina", rekao je. 

Andrej Plenković PROZVAO SVE KRIVCE ZA RADIKALIZACIJU Plenković: Sjeme mržnje i agresije prvi je pustio Milanović u kampanji 2016. godine

Imate li neka saznanja koja upućuju baš na to?

"Upravo ovo o čemu sam rekao. Čitav je niz indicija koje pokazuju da je meta bio upravo premijer Plenković, ali istraga je u tijeku, i glede statusa na društvenim mrežama, pričekajmo da policija okonča proces i nakon toga ćemo izvijestiti javnost."

Radi se o konkretnim Facebook profilima i statusima?

"Čitav niz pokazatelja ukazuje da je meta napada bio upravo predsjednik vlade", rekao je Medved. 

Što je s Penavom i drugima koji su prije bili članovi HDZ-a, a sad iz HDZ-a stižu optužbe da ekstremizam?

"Da, bili su članovi HDZ-a, a danas nisu. A iz njihovih današnjih iskaza vidljivo je da sudjeluju u huškanju i nedopustivom govoru mržnje. I njima će se policija pozabaviti", odgovorio je Medved.

VEČERNJI TV Davor Božinović: Ova vlada nije kriva za radikalizaciju društva

Pitanje što sa Stevom Culejem, koji se na Facebooku žalio jer su mu uzeli oružje, Medved je prvo pokušao potpuno izbjeći. 

"I ovu prigodu koristim da pozovem sve da vrate oružje i minsko-eksplozivna sredstva, da pozovu policiju i izuzmu te predmete", rekao je.

Na ponovljeno pitanje rekao je: "Napisao je, ali to nije ispravan i dobar put. Ja koristim priliku da pozovem sve građane da vrate oružje."

"Ogradili smo se od tog čina. Plinske boce su brzo uklonjene, ali taj čin treba gledati u kontekstu nasilnog upada u crkvu gdje su bili branitelji. Plinske boce nisu ugrožavale sigurnost."

A što s natpisom "Oba su pala, oba će pasti"?

"Ničime to nije ugrozilo sigurnost, ne može se uspoređivati", rekao je Medved. 

usporedila
Ella Dvornik objavila koliko zarađuju YouTuberi u Hrvatskoj: 'Pa kažu da nađeš pravi posao'
PBZ CROATIA OSIGURANJE
NIKA ISTRAŽUJE
Jesu li uplate u obvezni mirovinski fond moja imovina?
  • EroK:

    Ne mogu vjerovati ako je ovo Tomo branitelj? A šta je Tomo sa oružjem u Negoslavcima i Borovom naselju? Tamo ne smijete ni doći, a kamo li tražiti oružje!

  • fmica:

    a kaj veli pupi....

  • anemican_i_mlohav:

    Medved, tvoje 'indicije' su jednake 'indicijama' Jakova Blaževića da je Stepinac inspirirao ust-aške zločine.