Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
30.03.2013. u 14:00

Stil Kukuriku koalicije – dok vodiš 
zemlju u propast a stanovništvo u bijedu, 
čuvaj Srbe, homoseksualce, prostituciju...

SUB :: 23. OŽUJKA

Odavno nitko nije tako jasno i bez okolišanja rekao što je a što nije bitno u politici Kukuriku koalicije kao Vesna Pusić. Učinila je to na izbornom skupu HNS-a na kojem je u žestokoj bici sa samom sobom, u “komunističkoj utrci s jednom konjem”, izabrana za predsjednicu HNS-a. Dakle, reče ona, “politiku treba vratiti u politiku jer tu danas dominiraju banalnosti i teme o tome čija žena gdje radi i čiji je muž gdje zaposlen.” Dakle, nije važno što Pusićka u imovinskoj kartici taji tvrtke svoga supruga izvan Hrvatske, što taji kako je njezin suprug dobivao poslove od hrvatskih državnih institucija, što su kukurikavci, gdje treba i gdje ne treba, zaposlili članove svojih stranaka, što to čine unatoč 370.000 nezaposlenih i unatoč zakonima koji propisuju natječaje... Nije važno ni to što HNS, držeći se Pusićkina poziva na kriminal, ima ponajviše dužnosnika s pravomoćnim i nepravomoćnim presudama i sudionika različitih afera (Čačić, Pusićka, Ferenčak, Vrdoljak, Spudić, Poropat, Belan, Blažeković, Nobilo, Mrak...) Nije važno ni to što je udio HNS-a u potonuću gospodarstva u Hrvatskoj, rastu broja nezaposlenih i sve nepodnošljivijem siromašenju građana velik gotovo kao i SDP-ov... Jer dok u politici i javnosti dominiraju te “banalnosti”, dok, dakle, neki lukavo i podmuklo nameću i podmeću nevažna pitanja o sudbini zemlje, dotle ti isti neki “tuku mlade Srbe u Kistanjama, mrze gejeve i gledaju kako zabraniti da djeca steknu znanje o kontracepciji i zdravstvenoj zaštiti.” Tako stil predsjednika Vlade Zorana Milanovića postaje stil Koalicije - dok vodiš zemlju u propast a stanovništvo u bijedu, čuvaj Srbe, homoseksualce, pornografiju, prostituciju... Da Milanović i Pusićka imaju trunku političkoga poštenja, znali bi da je slučaj u Kistanjama izoliran, da nije riječ o raširenoj pojavi i da su obje strane u sukobu bile krive. Ali kad se kaže da u Hrvatskoj “tuku Srbe” onda je to poopćavanje nalik beogradskoj, četničkoj propagandi prije ratnoga krvoprolića. Za isto se poopćavanje iskorištavaju i izolirani napadi na homoseksualce, a kad je riječ o zdravstvenom odgoju u školama Pusićka vrlo dobro zna da je protiv hrvatske inačice toga odgoja barem dvadeset puta više građana nego što njezina stranka dobije glasova u ispitivanjima javnoga mnijenja. Ali kao što često ističem u tradiciji je politike u Hrvatskoj težnja manjine, ideološke ili etničke, da igra ulogu većine, da bude presudna i odlučujuća, i da ovoj zemlji diktira. Pusićka se nikad neće pomiriti s time da vodi marginalnu, minornu stranku, koja bi vjerojatno i na proteklim izborima dobila samo dva, tri zastupnika u Saboru da nije bila u koaliciji. Sada u anketama imaju potporu oko dva posto građana, pa da kojim nesretnim slučajem svi on krenu “tući Srbe” ne bi im naudili jer je Srba dvostruko više.

NED :: 24. OŽUJKA

NAJSLABIJI ARGUMENT PROTIV BANDIĆA - IDEOLOŠKI

U dugim godinama upravljanja Zagrebom Milan je Bandić svojim protivnicima priredio obilje argumenata, no SDP-ov kandidat za gradonačelnika Rajko Ostojić izabrao je vjerojatno najslabiji – ideološki. Ja sam lijevo, ja sam socijaldemokrat, a Bandić je desno, pred čim je moja stranka dugo zatvarala oči, kaže otprilike Ostojić. Koga time može pridobiti ako se zna da je u vrijeme Račanove vlasti zabilježen rekordan broj nezaposlenih, a sindikati su socijaldemokrate optuživali za spregu s krupnim kapitalom i drastično smanjivanje radničkih prava u zakonima, što sve ponavlja i Milanovićeva koalicija? Ako je Bandić desno zato što, na primjer, nikad nije krio poštovanje prema Gotovini i odanost Crkvi, Ostojić mu se može suprotstaviti samo činjenicom da ima “socijaldemokratski” auto star sedam godina, kojim mu se vjerojatno zabavljaju unuci. Jer, njega kao i druge ministre vozi superluskuzni “mercedes” koji će uskoro biti zamijenjen – još luksuznijim.

PON:: 25. OŽUJKA

KARIJERA KOJA JE - AGRESIJA NA HRVATSKU

Andrija Hebrang polemizira s Antom Nobilom koji tvrdi da je obrana Hrvatske isprva bila građanski rat, jer nismo bili smostalni nego u jugobraku. Naravno, Nobilo štiti svoju karijeru koja je – agresija na Hrvatsku. Jer, biti javni tužitelj u bivšoj državi značilo je agresiju na Hrvatsku, podnošenje prijave protiv Tuđmana zbog njegova govora u Društvu hrvatskih književnika koji je bio uvod u osnivanje HDZ-a također je bilo agresija na Hrvatsku, zgrtanje milijuna eura od vlasti istoga toga Tuđmana za obranu Blaškića u Haagu gdje je jednoga utapao da bi drugoga oslobodio bilo je također agresija na Hrvatsku... Ali možda najslikovitije Nobilovu tezu objašnjava njegovo premlaćivanje Jadranke Nobilo, koje nije bilo Nobilova agresija, nego “građanski rat” u braku u kakvom je bila pretučena žena kao i Hrvatska u Jugoslaviji. Svi su agresori isti.

UTO :: 26. OŽUJKA

DUŽNIKE STVARA SUSTAV A NE GREŠKE U NJEMU

Zašto prijedlozi Ive Josipovića za ublažavanje nevolja dužnika neće uspjeti? Zato što dužnike i siromaštvo stvara sustav a ne greške u njemu koje bi se mogle ispraviti. Iz europskih središnjica PBZ-a, Zabe i ostalih banaka ne pitaju Prku, Lukovića i druge hrvatske plaćenike je li nepodnošljiv plač žena i djece prilikom ovrha nego pitaju – kolika će biti dobit? Jedino to pitanje direktore i zanima, jer ono podrazumijeva i njihove goleme plaće i premije. Mogli bi Josipović i pogotovo Milanović i Vlada promjenom zakona o bankama, o HNB-u i drugih, kao i zaokretom u zaštiti interesa nacije i građana, stanje brzo promijeniti, ali oni su sluge krupnoga kapitala i Bruxellesa. Njihove su karijere ovisne o grabežljivcima iz EU, pa se ne bave sudbinom Hrvatske i njezinih građana nego zaštitom Srba i pedera koje nitko ne ugrožava.

SRI:: 27. OŽUJKA

CIRENAC JE ZAKASNIO A VERONIKE SU OSTALE DOMA

Pjesnik, dominikanac, Hvaranin Rajmund Kupareo (1914.-1996.), ostavio nam je među ostalim pravi pjesnički spomenik – ciklus “Veliki tjedan”. Prenosim iz njega pjesmu “Velika srijeda” o Kristu kroz stoljeća i danas:

Nitko ne želi da vidi Tvoj pad

a još manje da Te prati.

Posljednji je Cirenac zakasnio

a Veronike su ostale kod kuće.

Vjekovima tako hodaš osamljen.

Ustrajno te još samo prate

Suci i krvnici.

ČET:: 28. OŽUJKA

CRNE KOŠULJE SLUŽE ZA PRIKRIVANJE KRIMINALA

Hrvatska je premrežena nepotizmom Kukuriku koalicije. Šef državne tvrtke Plinacro Mladen Antunović podnio je ostavku zbog dviju afera – zapošljavanja muža ministrice Mrak Taritaš i angažmana odvjetničkoga ureda u kojem je i supruga premijerova savjetnika Sauche. I sam za sobom Antunović vuče jednu aferu – kao predsjednik uprave Montmontaže 2010. godine tvrtki ATO inženjering, kojoj je ministar Vrdoljak bio suvlasnik, davao je unosne poslove, a zahvaljujući i Vrdoljaku postavljen je na čelo Plinacra! Istodobno još jedno otkriće: odvjetnica Lara Denona, kći SDP-ova saborskog zastupnika Luke Denone, ima unosan ugovor s tvrtkom Autocesta Rijeka-Zagreb kojoj je na čelu Željko Denona, također esdepeovac i bratić njezina oca. A dok joj je otac bio primorsko-goranski podžupan, sklopila je s gradom Rijekom ugovor o zastupanju u prisilnim naplatama, koji je nedavno i obnovila. Ali sve će te kriminale Zoran Milanović prekriti – crnim košuljama.

PETAK:: 29. OŽUJKA

AKO DOBITNIK IZ EU NIJE SIGURAN, SIGURNA JE MILIJARDA I POL $ DUGA

Povjerenik za proširenje EU Štefan Füle nije nam u Zagreb donio samo ulaznicu za Europsku uniju nego i vijest o lijepoj svoti novca koju bismo mogli dobiti za drugu polovicu ove godine - 655 milijuna eura. Pitanje je koliko ćemo od te svote moći uzeti, jer treba imati savršeno izrađene projekte. Hoćemo li dobiti više nego što ćemo platiti članstvo za isto razdoblje? Ali ako dobitak iz EU nije siguran, sigurna je milijarda i 500 milijuna dolara, koliko nas je u Americi upravo zadužio Linić. Za taj nam novac nije potrebna sposobna vlast i njezini projekti, nego obratno, nesposobna vlast kojoj je jedini uspješan projekt – zaduživanje Hrvatske.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije