Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTROŠAČKA KOŠARICA

Aplikacija 'Kretanje cijena': U pet mjeseci porasle cijene 424 proizvodila, a snizile se za njih 212

kupovina
Foto: pixabay
1/3
16.05.2023.
u 14:12

Od 212 sniženih cijena, njih 128 je sniženo zbog akcija

Aplikacija ministarstva gospodarstva Kretanje cijena, pokazuje da je 15. svibnja od 1.079 cijena proizvoda iz potrošačke košarice u Konzumu, Tommyju i KTC-u 212 niže nego prosinca 2022. godine, dok su cijene 424 proizvoda povećane, izvijestili su u utorak iz ministarstva. Od 212 sniženih cijena, 128 je sniženo zbog akcija.

Primjetno je pojeftinjenje, kako se navodi, vidljivo kod Zvijezda biljnog ulja, Zdenka maslaca, Alpskog mlijeka s 3,5 posto m. m., Dukat i Vindija jogurta, Palmolive tekućeg sapuna i gelova za tuširanje, Head & Shoulders i Pantene šampona za kosu, deterdženata za pranje rublja Persil i Faks te Zewa Deluxe i Violeta toaletnog papira. Ažurirano stanje na dan 15. svibnja ove godine pokazuje i 424 povećane cijene u odnosu na 31. prosinca 2022. godine. 

Povećanje se uglavnom odnosi na sezonsko voće i povrće, ali i na PIK Vrbovec čajnu kobasicu, šunku u ovitku, parizer i mortadelu, Gavrilović hrenovke i čajnu te jetrenu paštetu, rižu Zlato polje, gazirane sokove Coca-Cola i Fanta, Römerquelle gaziranu i negaziranu vodu, paste za zube Aquafresh i Sensodyne, Gloria kavu, Franck i Podravka čajeve, Franck instant gris, Podravka džemove i kisele krastavce, Nivea gelove za tuširanje, Elseve šampone za kosu i Barilla, Žito i Zlato polje tjesteninu.

Nakon zadnjeg unosa podataka vidi se da je potrošačka košarica za proizvode koji se prate na stranici Kretanje cijena poskupila od 2,78 posto do 4,45 posto u odnosu na 31. prosinca 2022. godine, a 443 cijene ostale su nepromijenjene, kažu u ministarstvu.

VIDEO Prve trešnje osvanule na tržnicama, cijene su enormne: Tko si ih može priuštiti?

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije