Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljubav prema knjizi

Ante Kostelić uredio knjigu koja govori o vojnicima SS-a

'sport....zagreb....27.12.2002 opera/izbor sportasa  godine - ante kostelic foto: igor kralj'
'Photoshop'
16.04.2010.
u 20:27

Otac naših proslavljenih skijaša Janice i Ivice uredio je knjigu autora Hrvoja Spajića "Waffen SS, mračne sile zločinačke postrojbe"

Waffen SS, mračne sile zločinačke postrojbe, naslov je knjige Hrvoja Spajića koju je uredio Ante Kostelić, otac i skijaški trener Ivice i Janice. Marijan Boršić, prevoditelj i izdavač te uz Antu Kostelića suvlasnik izdavačke kuće Stih, u čijoj nakladi izlazi knjiga "Waffen SS", kazao je kako je riječ o objektivnu prikazu postrojbi SS-a.

Boršić je istaknuo kako se nada da neki zlonamjernici neće na krivi način protumačiti urednički rad Ante Kostelića.

– Ističem da je prije svega riječ o kritici te pojave – rekao je Boršić i dodao da Gipsa smatra jednim od deset najboljih poznavatelja povijesti u Hrvatskoj.

Podsjetimo, Ivica Kostelić 2003. godine zgranuo je javnost kad je poslije pobjede u Kranjskoj Gori 2003. izjavio da se na startu osjećao "spreman poput njemačkog vojnika 22. lipnja 1941. godine".

Marijan Boršić i Ante Kostelić u izdavačkom poslu zajedno su od 2002. godine, kada je Boršić počeo pisati knjigu "Zlatna knjiga Janice Kostelić". Od tada su izdali 60-ak naslova.

 

Komentara 7

MO
mop74
21:32 16.04.2010.

Ivica se nije uspoređivao s nacističkim već njemačkim vojnicima. Wehrmacht je bila regularna njemačka vojska koju su služili svi Nijemci, a većina nisu bili nacisti (na zadnjim višestranačkim izborima u Njemačkoj 1932. nacisti su dobili jedva 37% glasova). Stranačke postrojbe NSDAP zvale su se Waffen SS i nisu bile pod zapovjedništvom Wehrmachta.

OB
-obrisani-
21:19 16.04.2010.

Anti skidam kapu jer je kao trener dodirnuo nebo. No kao čovjek valja se po blatu. Tuđmana obožava, hvali se nebeskim hrvatstvom, a djecu je lažno prijavio u Monte Carlo. Samo da ne bi plaćali porez domovini koju toliko \"vole\"e\" i koja im je dala stipendiju. Oni koji tvrde da Kostelićeva djeca nisu imala potporu, ne znaju pravo stanje stvari. Nakon svega nevedenoga i ne čude biseri njegove dječice. Janica je u prijavi lagala da ne posjeduje nekretnine. Samo da bi zadržala gradski stan u Zagrebu. Ivica se osramotio uspoređujući svoju formu s onom nacističkih vojnika. Zaboravio je da pametan misli što govori, a budala govori što misli!

BA
barni
08:55 17.04.2010.

Nisam čitao knjigu i ne zanima me. Ali sam gotovo siguran da niti autor ovoga članka nije pročitao knjigu. Samo objavljivanje toga da je netko nesto objavio u ovom je slučaju sud. I još, da ne bi netko bio u u nedoumici, spominje se epizoda s Ivičinom izjavom. Još samo nedostaje neki upitnik u naslovu priloga!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije