Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVE KOMPLIKACIJE

Otkrivena tajna Sjeverne Koreje: Evo koliko raketnih baza zapravo posjeduju

kim jong un
Foto: KCNA/REUTERS/PIXSELL
1/6
12.11.2018.
u 22:49

Izvješće CSIS-a temelji se na izvorima obavještajnih službi nekoliko zemalja, izjavama sjevernokorejskih prebjega, podacima dostupnim online i satelitskim snimkama.

Sjeverna Koreja posjeduje najmanje 13 tajnih baza i skladišta balističkih raketa nuklearnog kapaciteta, prema istraživanju koje je u ponedjeljak objavio washingtonski analitički institut Center for Strategic and International Studies (CSIS).

Izvješće CSIS-a temelji se na izvorima obavještajnih službi nekoliko zemalja, izjavama sjevernokorejskih prebjega, podacima dostupnim online i satelitskim snimkama. CSIS je sigurno utvrdio postojanje 13 položaja ali misli da bi ih moglo biti do 20.

"Te baze nisu uništene", objasnio je za New York Times Victor Cha, dužnosnik CSIS-a. 

"Svi se boje da bi Trump mogao prihvatiti loš sporazum", upozorio je. "Oni nam predaju samo jedan položaj za testiranje, raspuste nekoliko drugih položaja i u zamjenu za to dobivaju mirovni sporazum".

Victor Cha je trebao dobiti mjesto američkog veleposlanika, ali nije imenovan, uglavnom zbog neslaganja s pristupom Trumpove administracije korejskom pitanju.

Nakon summita u Singapuru sredinom lipnja, Donalda Trumpa i sjevernokorejskog čelnika Kim Jong Una, Sjeverna Koreja je službeno obustavila svoj nuklearni program i testiranja.

kim jong un
1/5

Komentara 3

DU
Deleted user
23:31 12.11.2018.

Ne može se vrag odmah pretvoriti u anđela.

DU
Deleted user
00:39 13.11.2018.

Posle mene Kim je najveći prodavač magle 🤣💣🚩

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije