Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dijalog postoji

Odgođen sastanak Pompea i dužnosnika Sjeverne Koreje, ne zna se novi datum

Mike Pompeo
Foto: Yuri Gripas/REUTERS/PIXSELL
1/4
07.11.2018.
u 08:03

Vođa Sjeverne Koreje na summitu je izjavio kako je spreman na denuklearizaciju, no od tada je dao vrlo malo znakova napretka.

Američki državni tajnik Mike Pompeo i sjevernokorejski dužnosnici trebali su se sastati u New Yorku ovoga tjedna, no sastanak je odgođen i zasad nije poznato kada će se održati, objavio je State Department u srijedu.

Sastanak će se održati kada "rasporedi dotičnih strana to budu dozvoljavali", izjavila je glasnogovornica State Departmenta Heather Nauert, dodajući da je "dijalog stalno u tijeku".

Glasnogovornica je također naglasila da Sjedinjene Države "ostaju usredotočene na ispunjavanje obveza dogovorenih između predsjednika Trumpa i sjevernokorejskog vođe Kim Jong Una na summitu održanom u Singapuru u lipnju".

Vođa Sjeverne Koreje na summitu je izjavio kako je spreman na denuklearizaciju, no od tada je dao vrlo malo znakova napretka.

Također je bilo izravnih pregovora između Sjeverne i Južne Koreje.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije