Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIOPĆENJE

Alkari se ogradili od Bulja: Nemamo racionalno objašnjenje ponašanja gradonačelnika

Ivo Čagalj/Pixsell
11.08.2021.
u 16:33

"Žalosti nas što je javnu funkciju koju obnaša očigledno pokušao iskoristiti za promociju svojih političkih ciljeva"

Viteško alkarsko društvo objavilo je priopćenje o održanoj 306. Alki. U dokumentu koji potpisuju predsjednik Upravnog odbora Stipe Jukić, predsjednik Časnog suda Boško Vladović i predsjednik Nadzornog odbora Hrvoje Markulin, ističe se kritičan osvrt VAD-a prema ponašanju sinjskog gradonačelnika Mira Bulja tijekom alkarskih svečanosti.

„Izražavamo žaljenje što gradonačelnik Grada Sinja gosp. Miro Bulj ponašanjem i odnosom prema alkarskim svečanostima nije bio na nivou koji zaslužuje funkcija prvog čovjeka grada. Kao dugogodišnji član Viteškog alkarskog društva, jedno vrijeme alkarski momak, potom i član Upravnog odbora, dobro je upoznat sa složenom organizacijom i odvijanjem manifestacije. Stoga nemamo racionalno objašnjenje njegova ponašanja i ignorantskoga odnosa prema najvišim državnim dužnosnicima izbjegavanjem protokolarnih obveza. Ponašanjem na alkarskom trkalištu za Baru, Čoju i Alku, učestalim ulascima na stazu remetio je regularnost natjecanja, onemogućavajući jednake uvjete za sve alkare. Žalosti nas što je javnu funkciju koju obnaša očigledno pokušao iskoristiti za promociju svojih političkih ciljeva.“

Cijelo priopćenje VAD-a o 306. Alki možete pročitati na slijedećoj poveznici PRIOPĆENJE VAD-a.

Miro Bulj oglasio se na Facebooku, a njegov post prenosimo u cijelosti.

"ALKU MORAMO VRATITI NARODU!

Sve što HDZ-u služi se diglo na zadnje noge kako bi me oblatilo! Ja nastavljam služiti samo dragom Bogu, mom narodu i vlastitoj savjesti čuvajući tradiciju i vrijednosti našeg Sinja!

Sinj je zlatni buzdovan i od davnine junački megdan, Sinj kao i naša Alka su junaštvo i čojstvo, čast i stav, a ne kukavičluk i poltronstvo!", kazao je Bulj. 

Komentara 84

DU
Deleted user
16:40 11.08.2021.

Vidim da su se skupile trolcine svih boje u obrani Bulja . Jos nedavno Skoro je bio nova zvijezda , Jad i bijeda desno lijeve zajednice iz cijelog regiona

Avatar Golum
Golum
16:42 11.08.2021.

Kad se Alkari ograđuju od Bulja onda znas kakv je to panj

Avatar horuk
horuk
17:05 11.08.2021.

Nemoze neprijatelj toliko stete napraviti nego neki panj u svojim redovima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije