Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Aleksandar Vučić

Nastavljamo borbu za prava Srba u Hrvatskoj

Aleksandar Vučić
Foto: Tomislav Krasnec/PIXSELL
19.08.2015.
u 12:07

– Zamislite da smo mi ukinuli u Beogradu ili Subotici latinicu, to bi bio skandal svjetskih razmjera – rekao je Vučić, dodajući da će nastaviti borbu za prava srpskog naroda

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, reagirajući na izjavu predstavnika EU da nisu mjerodavni za ukidanje dvojezičnosti u Vukovaru, da je Srbija čvrsto opredijeljena za put prema EU, ali da neće dopustiti da bilo tko ponižava njihovu zemlju, piše Blic

 – Kada je u pitanju Srbija, izjašnjavali su se po mnogo manje važnim pitanjima i držali prodike. Oko temeljnih vrijednosti EU, za koje se svi zalažemo – demokracija, sloboda, ljudska i manjinska prava, a nemaju reakciju na svoju državu članicu. A miješaju se u nešto što nema veze s temeljnim vrijednostima i to u zemlji koja još nije članica Unije – rekao je Vučić i dodao da je Hrvatska suverena zemlja, ali da su ovo su stvari o kojima se mora govoriti.

– Zamislite da smo mi ukinuli u Beogradu ili Subotici latinicu, to bi bio skandal svjetskih razmjera – rekao je Vučić, dodajući da će nastaviti borbu za prava srpskog naroda.

Kako je rekao, Srbija nikada neće uskraćivati prava nekom drugom narodu u toj zemlji.

– Slobodno koristite latinično i ćirilično pismo u Srbiji, ovo je slobodna i otvorena zemlja – zaključio je Vučić i dodao da će Srbija nastaviti diplomatsku borbu za prava svog naroda u Hrvatskoj, ali da nijednom narodu neće uskraćivati njegova prava.

Srbijanski ministar pravosuđa Nikola Selaković najavio je u srijedu da će se Srbija obratiti europskim i međunarodnim institucijama za zaštitu prava manjina zbog odluke o ukidanju ćiriličnih natpisa u Vukovaru, ocijenivši da ona predstavlja pitanje civiliziranog odnosa prema pravima jednog naroda.

– Bruxelles bi svakako trebao reagirati jer je ovdje u pitanju, prije svega, ugrožavanje ljudskih prava, a onda i manjinskih prava jedne nacionalne zajednice u jednoj državi članici Europske unije – rekao je Selaković za Radio-televiziju Srbije (RTS) u povodu odluke vukovarskog gradskog vijeća o ćirilici.

>> Nećemo graditi kampove, migrante ćemo preusmjeriti u Bugarsku i Hrvatsku

Komentara 132

UI
Uvijek_iskreno
12:19 19.08.2015.

Ma što stalno hoćete agresori jedni?! ispričajte se za svoje zločine, platite ratnu odštetu a tek onda možete nešto prokomentirat!!

ZL
zlocinackaplatforma112
12:31 19.08.2015.

Baš nas zanima mišljenje ovih četnika koji trenutno vode državu koja je izvršila agresiju na hrvatsku,protjerivala hrvate iz vojvodine a onaj dio hrvata koji su se uspjeli oduprjeti prijetnjama i zastrašivanjima su jednostavno preimenovali u bunjevce....Zlotvorima koji su ubijali,palili i pljačkali po hrvatskoj i bosni te izjavljivali kao ovaj vučić.....za ubijenog srbina ubijte 100 muslimana,treba onemogućiti pristup javnim glasilima u RH.Dakle gospodo iz VL-a počnite voditi računa komu dajete medijski prostor.

DU
Deleted user
12:25 19.08.2015.

O ne opet balvani za nebeski ugroženi narod koj u finišu ima traktorijadu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije