Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
London

Aktivisti Plane Stupid blokirali Heathrow tijekom noći, otkazali 13 letova!

plane stupid
Foto: Twitter/Plane Stupid
13.07.2015.
u 17:05

Gradnja će povećati emisiju ugljičnog dioksida umjesto da je smanjuje i zato smo ovdje, rekla je aktivistica Ella Gilbert

Lodonski aerodrom Heathrow noćas oko 3.30 sati zatvoren je nakon što je 13 aktivista presjeklo ogradu, upalo na pistu i vezalo se lancima. Devetoricu je policija uhitila, a pistu su do kraja raščistili do 10 sati ujutro.

Izravnom akcijom grupa Plane Stupid protivi se se širenju aerodroma zbog čega su upali na sjeverni dio piste koja je zbog tog događaja bila zatvorena tri sata. Otkazano je 13 letova, piše BBC.

Riječ je o aktivistima koji se bore protiv klimatskih promjena. Uspjeh njihove akcije potaknuo je pitanje sigurnosti na aerodromu dokazujući da je manjkav.

"Da su uspjeli pobjeći prije nego li su uhićeni, to bi bio velik problem. Tako su i teroristi mogli prerezati žicu i upasti", rekao je Afzal Ashraf, iz think thanka koji se bavi obranoom i sigurnoću Royal United Services Institute.

Jedna od aktivistica na pisti, Ella Gilbert, rekla je da je "proširivanje piste protivno svemu što govore znanstvenici i stručnjaci za promjenu klime.

"Gradnja će povećati emisiju ugljičnog dioksida umjesto da je smanjuje i zato smo ovdje", piše Independent

S Heathrowa su se ispričali putnicima te savjetovali da provjere vlastite letove prije nego što krenu dalje na put. Zbog buke na Heathrowu nema polijetanja od 23 sata do 6 sati ujutro.

 

>>  Mrtav muškarac pronađen na krovu trgovine, sumnja se da je ispao iz aviona

Komentara 1

BF
bf2
18:00 13.07.2015.

13 "aktivista" uzrokuje milijunske štete i nikome ništa,samo me zanima tko će platiti to njihovo privlačenje pažnje na sebe....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije