Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Agencija Akterpublic reagirala na rješenje HAKOM-a: 'Taj broj nema nikakve veze s nama'

Poslali smo dopis u HAKOM u kojem smo tražili da se povuče naša prijava prema 4Tel Telekomunikacije zbog nesporazuma do kojeg je došlo u toj istoj tvrtki, od koje se očekivalo da riješi pitanje vlasništva nad spornim brojem, navode
14. svibnja 2021. u 17:20 8 komentara 3254 prikaza
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL/HRT
Pogledajte galeriju 1/3

Agencija Akterpublic očitovala se na rješenje HAKOM-a vezano uz telefonski broj putem kojeg je provedena problematična anketa među Zagrepčanima. HAKON je ustvrdio kako je 4Tel, telekomunikacijski operator iz Samobora, sporni broj dao u zakup Akterpublicu, no iz agencije ističu na iznošenje neistinitih činjenica. Naime, tvrde kako sporni telefonski broj nema veze s njima te kako se njime nikada nisu koristili. 

PREDSJEDNIK RH Milanović o nabavi borbenih aviona: 'Konačno se otelite gospodo, to je bolan proces...'

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

- Shodno rješenju koju je Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (u nastavku: HAKOM) objavila dana 14.05.2021. vezano uz utvrđivanje korisnika broja 38513141505, dužni smo reagirati na neistinitost činjenica koje HAKOM navodi u obrazloženju rješenja.

Agencija Akterpublic ima potpisan jedan jedini ugovor s tvrtkom 4Tel Telekomunikacije d.o.o. po kojem nam je za potrebe provođenja ankete dodijeljena numeracija u nizu od sljedećih 50 brojeva: 38514242900-38514242949. To su jedini brojevi s kojih smo proveli ankete za naručitelja Z1 Televiziju.

stan na Kajzerici TRAŽI SAMO OZBILJNE PONUDE Oglas o kojem svi govore: U Zagrebu prodaje pola stana, za drugu polovicu vodi se sudski spor

Ne postoji nikakav dodatak navedenom ugovoru, niti smo ikada od 4Tel Telekomunikacija tražili izuzeće ili izmjene brojeva iz dodijeljene numeracije. Također, niti u jednom trenutku nismo ovlastili niti jednu drugu stranu da učini bilo kakve izmjene i izuzeća u telefonskom broju umjesto nas, stoga odbacujemo svaki navod koji nas dovodi u vezu sa spornim brojem 38513141505.

Dana 13.05.2021. poslali smo dopis u HAKOM u kojem smo tražili da se povuče naša prijava prema 4Tel Telekomunikacije zbog nesporazuma do kojeg je došlo u toj istoj tvrtki, od koje se očekivalo da riješi pitanje vlasništva nad spornim brojem i da nakon toga komunicira javnosti pravog vlasnika broja. Jasno je da tvrtka 4Tel Telekomunikacije to do sada nije riješila jer ne vodi evidenciju sekundarno dodijeljenih adresa i brojeva, što je vidljivo i iz HAKOM-ovog rješenja (točka II.). Ne vođenjem evidencije od strane 4Tel Telekomunikacije d.o.o. očito je da se sporni broj pripisao našoj numeraciji.

Nadalje, HAKOM u svom obrazloženju pogrešno izjavljuje da ne negiramo da smo korisnik broja, jer to također niti u jednom trenutku nismo izjavili u našem povlačenju prijave koja je HAKOM-u poslana 13.05.2021.

ZAVOD ZA STATISTIKU Plaće u Njemačkoj: Jednu skupinu nitko ne može nadmašiti po primanjima

Tvrdimo i dalje da se nikada nismo koristili brojem 38513141505, već isključivo gore spomenutim brojevima koji su nam dodijeljeni numeracijom po ugovornom odnosu s tvrtkom 4Tel Telekomunikacije d.o.o. i taj broj nema nikakve veze s nama, stoji u priopćenju. 

Podsjetimo, kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Vesna Škare Ožbolt javno je objavila broj s kojeg se, kako je navela, provodila anketa te se širile “bezočne laži” o njoj. Prijavila je to Državnom odvjetništvu. Na slično se potužili i iz Mosta, te stranke Možemo, kao i iz stranke BD365. Svi su se pozvali na širenje dezinformacija i manipulaciju biračima te prijavili isti “sporni” broj pozivatelja.

VIDEO Stručnjak s FER-a otkrio hoće li nas na radnim mjestima zamijeniti roboti

Muškarac plače
RAZOTKRIVENA OBITELJSKA TAJNA
Uzeo mobitel svoje djevojke i užasnuo se otkrićem: 'Moj sin je ustvari moj ujak'
Zdravstveno osiguranje
Dopunsko, dodatno ili oboje? Ovo su razlike u dobrovoljnim zdravstvenim osiguranjima koje morate znati
  • coser:

    Za prljavi posao Nina zadužila bracu Tonka Obuljena

  • fajlpz:

    To samo u nas ima.Neki operator je tzv iznajmio nekome broj .To je teško utvrditi. Jaka policija.

  • Deleted user:

    Ako HAKOM ne zna čiji je to broj onda nam ne treba HAKOM. Ukinimo ga.