Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ubrzava se proces prijava neetičnog ponašanja

ADU održao izvanrednu sjednicu: Prohiću izglasano nepovjerenje, Davor Švaić ostaje dekan

Zagreb: Studenti dramske umjetnosti prosvjeduju i traže otkaz dekana
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/11
31.10.2023.
u 16:53

Kao nenajavljena točka dnevnog reda, a na izričit prijedlog Akademskog vijeća, uvršteno je izglasavanje nepovjerenja profesoru Ozrenu Prohiću. Nepovjerenje se odnosilo na isključivanje prof. Prohića iz izravnog rada u nastavi, ali i isključivanje iz radnog kolektiva Akademije. Nepovjerenje je izglasano s velikom većinom glasova, dodaje se u priopćenju. Vijeće je većinom glasova izglasalo ponovno povjerenje dekanu prof. art. Davoru Švaiću, koji je prethodno svoj mandat stavio na raspolaganje

Akademija dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu održala je danas izvanrednu sjednicu Akademijskog vijeće povodom nedavnih objava u medijima, a vezano na neetično postupanje pojedinih nastavnika Akademije. Odlukom Vijeća, kako kažu iz Akademije, dogovoreno je da Uprava Akademije u što kraćem roku donese odluke kojima će se značajno ubrzati i pojednostaviti dosadašnja procedura prijave neetičnog ponašanja zaposlenika Akademije.

Dodaju da će to između ostaloga značiti i izradu obveznog Kodeksa ponašanja. Vijeće je većinom glasova izglasalo ponovno povjerenje dekanu prof. art. Davoru Švaiću, koji je prethodno svoj mandat stavio na raspolaganje. Dekan ovu dužnost obnaša od listopada 2021. godine. 

Kao nenajavljena točka dnevnog reda, a na izričit prijedlog Akademskog vijeća, uvršteno je izglasavanje nepovjerenja profesoru Ozrenu Prohiću. Nepovjerenje se odnosilo na isključivanje prof. Prohića iz izravnog rada u nastavi, ali i isključivanje iz radnog kolektiva Akademije. Nepovjerenje je izglasano s velikom većinom glasova, dodaje se u priopćenju. 

VEZANI ČLANCI: 

Nadalje, Uprava je prihvatila sve zaključke Akademskog vijeća te se obvezala nastaviti s promjenom institucionalne kulture i nulte stope tolerancije na nasilje. Po ovom pitanju, a za vrijeme izvršnog razdoblja provedbe dogovorenih planova, Uprava neće davati priopćenja za medije. 

GALERIJA Izvanredna sjednica Akademskog vijeća ADU

Zagreb: Studenti dramske umjetnosti prosvjeduju i traže otkaz dekana
1/18

S ciljem uspostave kvalitetne atmosfere studentskog rada, ali i osjećaja sigurnost na studijskim programima, Uprava ponovno poziva sve koji su iskusili neetično i nasilno ponašanje do kontaktiraju Akademiju i podnesu prijavu.  Akademija i njezino cjelokupno osoblje neće posustati u izgradnji nove kulture za uvažavanja i potporu svojih studenata", poručuju iz Akademije dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije