Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CRNI DOGAĐAJI

4 ubojstva u Zagrebu koja su obilježila 2015. godinu

Vinko Žuljević Klica
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
11.02.2016.
u 10:01

Umirovljeni pukovnik HVO­-a Vinko Žuljević Klica ubijen je dok se vraćao s mise

Prošle godine u Zagrebu se dogodilo četiri ubojstava. Ovo su ti krvavi događaji koji su šokirali i uznemirili hrvatsku javnost:

Jasmin Bešić – Malešnica 54 (1. veljače 2015.)

Jasmin Bešić (39) pretučen je u noćnom klubu Adrenalin, a policija je njegovu smrt preko pola godine, unatoč medicinskoj dokumentaciji koja je dokazivala da je preminuo nasilnom smrću, vodila kao nesretan slučaj. Bešić je u klub na zagrebačkoj Malešnici došao s najboljim prijateljem, a u jednom trenutku došlo je do prepirke između njih i skupine ljudi u klubu koji su ih potom napali s leđa. Policija je slučaj riješila krajem listopada kada je uhitila Slavena Kopčića (36) koji se sumnjiči da je te nedjelje napao Jasmina.

Vinko Žuljević Klica – Glavna ulica (Sesvete) (3. svibnja 2015.)

Legenda hrvatske "crne kronike", umirovljeni pukovnik HVO­-a, brižni otac triju kćeri, nositelj ratnih odlikovanja, sumnjičeni ratni zločinac, ucjenjivač, pljačkaš i ubojica – sve su to bile definicije Vinka Žuljevića Klice koji je smaknut na nedjeljno jutro dok se vraćao s mise. Klica, koji je gotovo uvijek uz sebe imao zaštitara, sam je jedino išao upravo na nedjeljnu misu, što su očito dobro znali i njegovi ubojice, kojima je trebalo svega desetak sekundi da ga presretnu, pregrade mu put i ubiju ga. On im je pokušao pobjeći, no u tome nije uspio, a život mu nije spasila ni pancirka koju je imao na sebi. 

Sanja Hap (39) – 3. Podbrežje 15 (Kajzerica) (23. ožujka 2015.)

U podstanarski stan nogometne menadžerice Sanje Hap (39) njezin je ubojica Viktor Tolj, u čijoj je štedno­kreditnoj zadruzi nekoliko godina ranije podigla kredit, došao u nedjelju kasno navečer. Vezao joj je usta, ruke i noge samoljepljivom trakom, a zatim ju mučio do ranih jutarnjih sati, a na kraju ju je, kako bi ju ubio, najmanje pet puta nožem izbo po tijelu. O torturi kroz koju je prolazila Sanja Hap najbolje govori reakcija njezine sestre koja ju, kada su joj pokazali tijelo na patologiji, zbog težine ozljeda koje je Sanja imala po tijelu u prvi mah nije prepoznala. Nakon što ju je ubio Viktor Tolj sjeo je u unajmljeni automobil, odvezao se u Osijek te tamo ubio odvjetnika Vlatka Vidakovića od kojeg je tražio 3000 eura, a na kraju je presudio sam sebi.

Marijana Lončarić (38) – Samoborska cesta 155 (9. kolovoza 2015.)

Svog ubojicu Predraga Marinkovića (37) s kojim je bila u ljubavnoj vezi referentica iz Zagreba Marijana Lončarić upoznala je početkom 2015. godine u Psihijatrijskoj bolnici na Rabu gdje su zajedno bili na odvikavanju od alkohola. U burnoj vezi u kojoj su se, prema Lončarićevim riječima, često svađali ali i konzumirali alkohol, bili su oko pola godine prije nego ju je taj 37­ godišnji zidar iz Pule nakon još jedne u nizu njihovih svađa na smrt pretukao. Bio je pijan i kada ju je tog nedjeljnog jutra nekontrolirano šakama i nogama počeo udarati po tijelu, zbog čega je Marijana Lončarić na koncu i preminula. U jednom trenutku dok ju je udarao navodno ju je pitao da li želi da pozove hitnu pomoć, a kada je ona rekla da ne treba polegao ju je na krevet, legao pored nje i zaspao. Kada se popodne probudio shvatio je da Marijana više ne pokazuje znakove života, pa je sam pozvao hitnu, koja je potom alarmirala policiju.

>> ‘Sina su nam pretukli i ubili u klubu prije sedam mjeseci, a policija šuti’

>> 'Urlikao je dok su pucali po njemu, hrvao se s jednim napadačem, ali bezuspješno'

>> Zatučena referentica bila je prijateljica ubijene menadžerice

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije