Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povratak na ekrane

Jasna Nanut: "Tavu bih nosila i na pusti otok"

Jasna Nanut (1)
Foto: Slavko Midzor/PIxsell
1/6
26.02.2011.
u 21:00

U želji da se kći Kimi zdravo hrani, Jasna joj u krumpir ubacuje usitnjenu ribu, miksano povrće, a obvezna je i juha

U prvoj sezoni showa Nove TV “Masterchef Hrvatska” u kuhinju će se među kandidatima uvući i jedno poznato lice – voditeljica Jasna Nanut. Upitali smo je što će raditi i što bi voljela prožvakati.

Kuha od osnovne škole

– Moja uloga ne zahtijeva kulinarske vještine tako da se moje pripreme sastoje od intenzivnih odlazaka u teretanu, na masažu, fitting probe i, naravno, provođenja što više vremena s kćeri i mužem sad, dok još snimanja nisu stala između nas – kazala je Jasna. Osim novom izazovu u ovom projektu, veseli se i raznovrsnim delicijama. Nekima od njih već je počastila svoja čula.

– Skupila sam recepte za famozan brudet od srdela s palentom, fantastičnu juhu od bundeve i leće, lava cake s coulisom od malina od kojeg sam satima imala flashbackove – kaže J. Nanut. S obzirom na to da je u kuhinji pravi entuzijast te da kuha još od osnovne škole, ta slasna jela neće joj biti teško pripraviti. A to će, prema osnovama kojima ju je naučila njezina baka, svakako prenijeti i na svoju kćer Kimi. Njoj svakodnevno pripravlja zdrava jela trudeći se u svako joj jelo podvaliti i nešto povrća.

– Moja kći baš ne voli povrće, a ja sam opsjednuta time da se ona mora zdravo hraniti, pa joj ubacujem usitnjenu ribu u pire krumpir, miksano povrće i juhu – ponudila je voditeljica recept i drugim mamama prisjećajući se hrane koju je i sama odbijala jesti.

– Sjećam se da sam kao mala mrzila špinat, bio mi je odvratan, a danas ga obožavam. Jednostavno sam ga nakon godina a priori odbijanja stavila u usta i oduševila se. Danas nema hrane koju baš nikad ne jedem osim, recimo, hladetine. Bojim se njezine želatinaste mase i žlundri koje se skrivaju unutra – iskreno će. No, zato ljubi za mnoge čudnu japansku i tajlandsku kuhinju koje će uskoro uvrstiti u svoj kućni jelovnik.

– Općenito najviše volim jesti ribu jer je laganija od mesa, ali volim i supermladu janjetinu, biftek, patku – objašnjenje je mlade majke, za štednjakom tako okretne i spretne. Posebice kad u ruku primi svoj omiljeni rekvizit – tavu.

– Veliku tešku glomaznu tavu koristim gotovo svakodnevno, a dobro bi mi poslužila i kao obrana od lopova. Nju bih ponijela i na pusti otok. I pregaču, da ne zaflekam badić – šali se Jasna Nanut.

Svakog jutra na vagu

Kao što se čuva od mrlja, čuva se voditeljica i od neželjenih kilograma te svakog jutra staje na vagu.

– Prije sam znala zbog posla ne jesti cijeli dan i onda bih to nadoknadila navečer, što je, naravno, bilo loše za moj organizam. Danas jedem 5-6 puta na dan, 2-3 veća obroka i puno malih. U torbi uvijek imam badema i brusnica, za prvu pomoć. Što češće jedem, vitkija sam. Izbjegavam bijeli kruh i tjesteninu, ali ničeg se potpuno ne odričem jer samo jednom se živi i želim uživati u svemu – kazala je.

Ključne riječi

Komentara 3

BI
billybull66
04:35 27.02.2011.

sirotinjo, (o novinarcicu i \"voditeljici\") i bogu si teska...poslati novinarcice na tecaj hrvatskog jezika, i birati o kome se pisu clanci

DU
Deleted user
01:17 27.02.2011.

Stara vještica.

LI
liliZG
10:19 14.03.2011.

Dobra odluka, tava dobro dođe na pustom otoku, kao zaštita od kiše, sunca i ostalih nepogoda.............

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije