Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
samo uvjetno

Pedofil pošteđen zatvora nakon što je rekao da želi zasnovati obitelj

britanska policija
Foto: Stefan Rousseau/Press Association/PIXSELL
06.10.2016.
u 11:41

Richard Arrowsmith priznao je krivnju za posjedovanje spornih snimki

Britanski pedofil pošteđen je zatvora nakon što je njegov branitelj na sudu rekao da okrivljenik želi zasnovati obitelj, prenosi Metro. Richard Arrowsmith na računalu je imao 137.000 fotografija i 4336 videa zlostavljanja te mu je prijetilo do pet godina zatvora. Međutim, na kraju je prošao s uvjetnom zatvorskom kaznom nakon što je njegov branitelj na sudu rekao kako Arrowsmith želi postati otac.

Arrowsmith, iz Church Gresleya u Derbyshireu, uhićen je u veljači, a računala i druga oprema zaplijenjeni su mu u travnju. Priznao je krivnju za posjedovanje snimki, a sada je osuđen na 10 mjeseci zatvora uvjetno, uz rok kušnje od dvije godine.

– Imate 41 godinu, niste prethodno kažnjavani i odmah ste priznali krivnju – rekao je sudac Martin Butterworth.

– Uzimam u obzir vaše prijašnje dobro ponašanje, imate suprugu koja vas podržava, stalno zaposlenje i nadate se zasnovati obitelj u bližoj budućnosti – dodao je sudac, koji je također naglasio da ovo nije zločin bez žrtve jer potiče zlostavljanje djece.

Arrowsmith također mora raditi 160 sati bez plaće, ne smije napuštati kuću između 19 i 5 sati, zabranjeno mu je raditi s djecom, a morao se i upisati u registar seksualnih prijestupnika. Priznao da je oko četiri godine gledao i skidao neprimjerene snimke djece, ali je naglasio da ih nikada nije snimao ni širio.

>> Pedofil ubojica dobio doživotni zatvor zbog silovanja i ubojstva dvojice dječaka

Komentara 2

GO
gooniegoogoo
23:44 06.10.2016.

Arrowsmith želi postati otac kako bi slike i videe zamijenio realnošću. sudac je sramota svih pravnika svijeta.

DH
dalibor.hren
14:09 07.10.2016.

Koliko godina ima buduća mladenka? 8,9,ili10? Sramota!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije