Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Missouri

Nove napetosti u Fergusonu, policajac ustrijeljen u rame u ophodnji

ferguson
Foto: Twitter
1/2
28.09.2014.
u 09:00

Građani su izašli na ulice nakon što su mediji objavili vijest, no policija ih je tražila da napuste područje

Policajac iz Fergusona upucan je u rame sinoć i izvan je životne opasnosti, javlja Huffington Post. Tim Zoll iz fergusonske policijske postaje izjavio je da je ustrijeljeni policajac bio u ophodnji pokraj društvenog centra kad je uočio nekoga kako trči kraj zgrade.

Krenuo je za osumnjičenikom koji se potom okrenuo i pucao na njega nakon čega je pobjegao te još nije pronađen.

 

 Policija je pretraživala područje West Florissanta i Steina te okolno područje. Građani su izašli na ulice nakon što su mediji objavili vijest, no policija ih je tražila da napuste područje.

 

Šef policijska postaje u Missouriju, Ron Johnson odbacio je navode da je počinjeno ubojstvo od strane policije.  

Podsjećamo, u Fergusonu su se događali protesti građana zbog ubojstva nenaoružanog 18-godišnjeg Afroamerikanca Michaela Browna kojeg je u kolovozu ubio policajac Darren Wilson ustrijelivši u njega više hitaca. Zbog brutalnosti policije, ali i rasnih predrasuda da je svaki Afroamerikanac noću na ulici opasan, dogodili su se protesti zbog čega je uveden i policijski sat, a reagirao je i predsjednik Barack Obama.

>> Neredi u Fergusonu: Prosvjednici se obračunali s policijom

>> 'Ratno stanje' u Fergusonu: Policija na kamenje odgovara gumenim mecima

Komentara 6

NT
Nikola Turajlić-jaružalo
09:55 28.09.2014.

Naš Večernjak i u ovom slučaju pokazuje da je vrhunski mainstream medij. Tako se u njegovoj crnoj kronici ne pojavljuju više tekstovi kako američki policajci su postali serijski proizvodjači rešeta (redovno ispaljuju cijeli šaržer metaka u "podozrive" osobe). Tako jee nedavno upucan vozač (sa samo četiri hica i zbog toga je nažalost preživio) koji je na traženje policajca posegnuo za vozačkom dozvolom, a što za urednički desk našeg Večernjaka nije bila interesantna vijest. Medjutim sada je udareno na velika zvona kako je u Fergusonu ranjen (okrznut) u rame policajac, što bi trebalo opravdati ranije rešetaljke u skladu sa najvišim standardima naših i svijetskih demokratskh uzora, zar ne?

Avatar Idler 3
Idler 3
09:09 28.09.2014.

....u Ferguson.....upucan...koji je ovo jezik? Već sam par put napisal kak vam mogu jeftino prevodit tekstove s engleskog !!!

Avatar stop_GMO_ubija_nas
stop_GMO_ubija_nas
09:25 28.09.2014.

Policajci upucali policajca, da bi opravdali neophodnost Marital law, i da bi nasilno ulazili u kuce amerikanaca i oduzimali im oruzje. Amerika je na rubu civilnog rata. Civili to jest sluge se moraju pod svaku cijenu razoruzati i porobiti nana svaki nacin dok ih konacno ne ubiju. Za to kao pecurke rastu FEMA kampovi. Broj od 500 000 stanovnika se mora sto prije dostici. A mi nepozeljni se moramo na ovaj ili onaj nacin ubiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije