Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karl Erjavec

Možemo zaboraviti novac koji smo dali Grčkoj. Tsipras ne može ispuniti obećanja

karl erjavec vesna pusić
Foto: Grgur Žučko/PIXSELL
28.06.2015.
u 18:24

Ministar vanjskih poslova Karl Erjavec smatra da se dogovor neće postići budući da je vlada odlučila provesti referendum

Ako se ne postigne dogovor oko Grčke, Slovenija bi mogla izgubiti više od 1,8 milijardi eura, pišu 24ur.com.

Slovenija je Grčkoj preko dva mehanizma za stabilizaciju eura do sada posudila 263,68 milijuna eura i izdala još 1,55 milijardi eura u garancijama.

Ministar vanjskih poslova Karl Erjavec smatra da se dogovor neće postići budući da je vlada odlučila provesti referendum.

 - Očito je da se premijer Tsipras odlučio za referendum jer ne može ispuniti nerealna predizborna obećanja da Grčka neće trebati ispuniti obveze koje je pred njih stavila Europska unija, kaže Erjavec i dodaje kako vjerojatno mogu zaboraviti na novac koji su posudili Grčkoj.

Slovenski premijer Miro Cerar kazao je kako je raspisivanje referenduma vrlo nekorektan potez vlade, a možda i pokušaj ucjene na koji bi EU trebala reagirati. Predsjednik Borut Pahor rekao je da je riječ o vrlo ozbiljnoj situaciji, ali da bi se možda mogla naći formula da se rješenje odgodi i potraži kompromis u roku tri mjeseca.

Podsjetimo, Europska središnja banka neće prekinuti s izvanrednim posuđivanjem novca grčkim bankama. U nedjelju je naime izvijestila da će se izvanredno financiranje grčkih banaka nastaviti na razini koja je dogovorena u petak to jest da se iznos neće povećavati, javlja BBC.

>> Europska središnja banka ipak neće prekinuti posuđivanje novca Grčkoj

Komentara 13

Avatar d-ano
d-ano
19:38 28.06.2015.

,,,,,,,,,,,,,,,,boljih vijesti nisam cuo odavno,,

DU
Deleted user
18:53 28.06.2015.

Ha,ha baš mi je drago,ovaj je zaslužio !

FU
fullmax
19:36 28.06.2015.

Ovog Slovenca, kao i mnoge od njih, kad vidim dobijem proljev

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije