Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
napao siriju

Trump se oglasio: Al-Assad je ubio nevine muškarce, žene i djecu. Bila je to spora i brutalna smrt

Donald Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
07.04.2017.
u 09:49

Nakon što je objavljena vijest o američkom napadu na Siriju, Trump se obratio javnosti te je kazao da je "u utorak sirijski predsjednik Bashar al-Assad izveo stravičan napad na nevine civile".

Kada su rakete Tomahawk ispaljene s dva američka ratna broda u Mediteranu, američki predsjednik Donald Trump je bio na Floridi gdje je ugostio kineskog predsjednika Xi Jinpinga u svom odmaralištu Mar-a-Lago

Nakon što je objavljena vijest o američkom napadu na Siriju, Trump se obratio javnosti te je kazao da je "u utorak sirijski predsjednik Bashar al-Assad izveo stravičan napad na nevine civile". 

"Bila je to spora i brutalna smrt"

- Assad je ubio nevine muškarce, žene i djecu. Bila je to spora i brutalna smrt. Čak su i prekrasne bebe brutalno ubijene u ovom barbarskom napadu - kazao je Trump i dodao da "niti jedno dijete Božje ne smije doživjeti takav horor". Potom je kazao da je naredio vojni napad na bazu iz koje je napad kemijskim oružjem izveden.

- Od vitalnog je interesa za SAD da se prevenira i spriječi širenje korištenja smrtonosnog kemijskog oružja - kazao je Trump i dodao da je nedvojbeno kako je sirijski režim koristio nedozvoljeno kemijsko oružje. Naglasio je da su "vrlo dramatično" propali svi pokušaji prethodnih godina da se promijeni ponašanje Bashara al-Assada. 

- Rezultat je da se nastavlja izbjeglička kriza, a regija je i dalje destabilizirana i to predstavlja prijetnju SAD-u i njegovim saveznicima - kazao je Trump i dodao kako je pozvao sve "civilizirane nacije" da im se pridruže u pokušaju zaustavljanja krvoprolića u Siriji, kao i zaustavljanje terorizma svih vrsta.  Zatražio je "Božju mudrost" kako bi se suočio s izazovima turbulentnog svijeta te dodao kako se mole za sve ranjene duše i za one koji su umrli.  

>>VIDEO SAD napao zračnu bazu u Siriji – ispaljeno 59 projektila, poginulo šestero ljudi. Trump: Diktator Al-Assad napao je nevine ljude

>>Putin žestoko reagirao na američko bombardiranje Sirije: To je agresija na suverenu državu

>>SVJETSKA EKSKLUZIVA Al-Assad: Europa se neće zaštititi od terorista jer ih podržava

Ključne riječi

Komentara 40

QW
qwerty
19:56 07.04.2017.

Nevjerojatan uspjeh amera. Od 59 lansiranih raketa na cilj stiglo 23 i ubilo šest ljudi. Zbilja su sposobni. Sramota.

LD
lopov drpiga
10:09 07.04.2017.

Za razliku od Iraka gdje su američke službe posve zakazale u traženju oružja za masovno uništenje, ovdje su posao prepustili alkaidi na čijem se teritoriju nalazilo pogođeno skladište i Trump je samo 2 sata nakon napada znao da je krivac Asad... kad čovjek pomisli da ne može gore....

SJ
Sve je uzalud
10:04 07.04.2017.

nema kraja američkoj brutalnosti................proizvođaču ratova.............

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije