Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Učinkoviti pregovori'

Grčka obećala kako će vratiti dug od 460 milijuna eura

yanis
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
06.04.2015.
u 09:36

Kako bi otključala sredstva za spas od bankrota, Grčka je prošli tjedan ponudila novi paket reformi, do još treba postići dogovor s kreditorima iz EU i MMF-a

Grči ministar financija Yanis Varoufakis jučer je izjavio kako će Grčka 'podmiriti sve svoje obveze i dugovanja', javlja Reuters. Nakon sastanka s šeficom MMF-a Christine Lagarde, Varoufakis je novinarima rekao kako vlada planira provesti 'dubinske reforme' te će potražiti način kako poboljšati 'učinkovitost pregovora' sa svojim kreditorima.

- Varoufakis i ja razmijenili smo mišljenja o trenutačnim događajima i smatramo da je efikasna suradnja u interesu svih - rekla je Lagard nakon sastanka s grčkim ministrom.

Kako bi otključala sredstva za spas od bankrota, Grčka je prošli tjedan ponudila novi paket reformi, do još treba postići dogovor s kreditorima iz EU i MMF-a.

Varoufakis je obećao kako će njegova zemlja 9. travnja isplatiti 460 milijuna eura dospjelog duga MMF-u.

>> Crvene linije gospodina Tsiprasa

 

Komentara 9

Avatar josipa1
josipa1
10:06 06.04.2015.

Neće oni vratit ništa! To su samo neradnici i paraziti koji oduvijek žive na tuđi račun! Sad kad treba vratit dug, izmislili neku ratnu odštetu koju bi im Nijemci trebali vratit na račun nekog pokolja iz 43. Pa da prebijuebiju novce! Koji su to.........

DU
Deleted user
10:48 06.04.2015.

Dužnici su nalik stolnom grožđu, dakle ne jedan nego uvijek cijeli grozd izgovora - jedan ljepši od drugog. Glavno da su novci skončali na "pravoj" strani, a za vjerovnike ne samo da ni ne haju nego ih još "okrpe" kojekakvim etiketama plus ima da "se bidne ćut" jer će izazvati nemire. Lako je pokazivati srednjak Nijemcima, a da je Grčka posudila par stotina mlrd eura Njemačkoj - e onda bi bila skroz druga pjesma i prijeteća pest Varoufakisa, zar ne?

Avatar d-ano
d-ano
11:43 06.04.2015.

eto i sad recite: propali ko grcka,,,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije