Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
smrt u egzilu

Depresivni ruski oligarh Berezovski se ubio? Pronašli ga mrtvog u kadi

Boris Berezovski
Reuters/PIXSELL
23.03.2013.
u 19:08

Uzrok smrti još je u domeni spekulacija, a one govore da se prvi postsocijalistički ruski tajkun ubio

Protjerani ruski tajkun Boris Berezovski preminuo je u londonskom Surreyju u 67. godini života. Vijest o odlasku prvog milijardera u postsovjstskoj Rusiji objavio ja na svom Facebook-profilu zet pokojnika Egor Schuppe, javlja RT.

Berezovski je pronađen mrtav u kadi. Uzrok smrti još je u domeni spekulacija, a one govore da se tajkun ubio. U prilog toj tvrdnji idu i svjedočenja njemu bliskih ljudi poput zeta koji je napisao da je Berezovski posljednjih mjeseci često bio depresivan. Aleksandr Dobrovinksy, poznati odvjetnik i šef moskovskog odvjetničke tvrtke Alexander Dobrovinsky & Partners, napisao je pak da je Berezovski počinio samoubojstvo.

- Upravo sam dobio poziv iz Londona. Boris [Abramovič] Berezovski je počinio samoubojstvo. On je bio kompliciran čovjek. Potez iz očaja? Nije mogao živjeti osiromašen? Bojim se da nitko neće saznati razloge - napisao je Dobrovinsky na jednoj društvenoj mreži. Jedna televizijska kuća objavila je pak da je tajkun prošloga tjedna imao nekoliko srčanih udara.

Bogatstvo koje je tijekom 90-ih godina stekao Berezovski procijenjeno je na tri milijarde dolara. Vlasnik naftne kompanije ''Sibneft'' ranije je proglašen i 104. najbogatijom osobom na svijetu. O njegovom životu napisana je i knjiga ''Kremaljski kum''.

Zemlju je napustio krajem 90-ih godina zbog skandala pranja novca u zračnoj kompaniji Aeroflot. Sud u Moskvi proglasio ga je krivim te mu 2007. dodijelio kaznu od šest godina zatvora. Kasnije je za razne prijevare i pranje novca kažnjen s dodatnih 11 godina zatvora. Tvrdio je da su slučajevi protiv njega ''politička namještaljka'' iscenirana u uredu predsjednika Vladimira Putina. Sklonište je potražio u Velikoj Britaniji koja mu je 2003. odobrila politički azil.

Pretpostavlja se da će svi slučajevi protiv njega biti odbačeni kada se izda i službeno priopćenje o njegovoj smrti.

>>Berezovski izvrće istinu kako mu odgovara i nema pravo na odštetu

Ključne riječi

Komentara 1

LI
LILLIT
19:27 23.03.2013.

Berezovski je bio osobni neprijatelj Vladimira Putina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije