Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kupnja zemljišta

Arapi kupuju desetine hektara napuštene zemlje posavskih Hrvata

arabija
Foto: Reuters/PIXSELL
13.02.2017.
u 14:35

Kada pogledate kako precizno biraju parcele u Republici Srpskoj, dobijete jasan uvid kako je riječ o planskoj kupnji zemljišta”, kaže izvor lista

U Republici Srpskoj Arapi pod maskom sarajevskih tvrtki kupuju na desetine hektara napuštenih vezanih parcela i prave zelenu transverzalu od Federacije BiH, preko dobojske općine i Posavine, do izlaza na Savu, odnosno Hrvatsku i EU, piše “Euroblic”, pozivajući se na izvor iz Geodetske uprave Republike Srpske, prenosi Večernji.ba.

Običan građanin nema mogućnost da kupnju parcela promatra na topografskoj karti i stekne uvid u to kako je ta kupnja zemljišta unaprijed isplanirana da bi se zatvorio krug – rekao je izvor iz Geodetske uprave.

“Euroblic” saznaje kako je uglavnom riječ o zemlji Hrvata koji su otišli iz Posavine. Proteklih dana, piše list, alarmirane su republičke institucije, među kojima je na prvom mjestu Geodetska uprava, na čiju adresu je stiglo nekoliko pisama u kojima se upozorava na plansku kupnju zemljišta u Republici Srpskoj.

“Kada pogledate kako precizno biraju parcele u Republici Srpskoj, dobijete jasan uvid u to da je riječ o planskoj kupnji zemljišta”, kaže izvor lista, koji navodi da tvrtke koje se bave kupnjom zemljišta na području Posavine imaju sjedište u Sarajevu i Zenici.

>>Arapi nakon Sarajeva imaju novu hit zonu za nekretnine i zemljište u BiH: 'Kupuju masovno i sve što vide'

>>Dok stanovnici BiH kruh traže pod njemačkim suncem, Arapima njena klima, izgleda, odgovara

Komentara 104

HO
homofob
14:58 13.02.2017.

Nisu omogucili Hrvatima povrat na njihove posjede pa ce sada imati nove drugacije vlasnike koji ce presjeci "republiku" gdje je najtanja - za svaki slucaj!

PV
prcko.vitamincic
15:16 13.02.2017.

Hrvatska je ostavila Hrvatski narod u Bosanskoj Posavini na milost i nemilost, izdala je vlastiti narod, sada se čudi što Slavonija propada. Pa to je samo nastavak Hrvatske nebrige za svoj narod. Ali takvim ponašanjem će cijela Hrvatska postati što je postala Posavina, nestati će i doći će drugi narodi i druge vjere i sve preuzeti.

TA
Tag
15:44 13.02.2017.

Takav je trend i u EU.Arapi su bioloski jaci i napucuju zemlju svojim stanovnistvom.Stari Europski narodi izumiru i za nekih 100 god. bit ce u manjini.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije