Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatski vaterpolisti postali prvaci svijeta nakon dramatične 9:8 pobjede nad Mađarskom, izborene u produžecima

Zlatni dupin naslov su slavili do jutra

01.04.2007.
u 20:35

Nakon triju srebrnih medalja (dva europska i jedno olimpijsko) hrvatska je vaterpolska reprezentacija konačno dohvatila najsjajnije odličje  zlato! U dramatičnom finalnom dvoboju Svjetskoga prvenstva naši su igrači nakon produžetaka pobijedili Mađarsku s 9:8, nakon "regularnih" 32 minuta bilo je 7:7. Bila je to teška utakmica punog kontakta, nervozna, ali naši igrači ni jednog trenutka nisu gubili glavu.

Presudan se trenutak dogodio u 30. minuti kada se Szivos sam kao duh obrušio na naša vrata. Mogao je pitati Vićana gdje želi da mu ugura loptu, ali naš je vratar fenomenalnom reakcijom obranio taj udarac. U "rekontri" Joković je majstorski zabio za 7:7 za produžetke.

Nismo gubili glavu
U produžecima nas je najprije Marković doveo u vodstvo s 8:7, pa polovicom drugog produžetka zabio i za 9:8. Kad smo 31 sekundu prije kraja osvojili loptu, pobjednik se već nazirao, a da bi spriječio bilo kakvo iznenađenje izbornik Rudić uzeo je 11 sekundi prije kraja minutu odmora i dao savjete igračima kako da sačuvaju loptu.

Potom posljednji zvuk sirene i jedno gromko  "Mi smo šampioni". Radovali su se i igrači i naši navijači na tribinama (bilo ih je oko tisuću). Rudić je bačen u bazen, igrači su pobacali navijačima gotovo sve što su imali na sebi. Hrvatska je prvak svijeta, sada i u vaterpolu.

Vićanova obrana prelomila je utakmicu. Da je ono ušlo, vjerojatno bi Mađari slavili. Nismo gubili glavu niti kad smo na početku četvrte četvrtine gubili 5:7. To je ono što nas je krasilo na prvenstvu: bili smo usredotočeni od prve minute prve utakmice do posljednje minute finala  kazao je Mile Smodlaka.

Suze uz Lijepu našu
Ginuli smo za svaku loptu, nismo gubili vjeru u sebe ni kad nam je bilo najteže, tražili smo svjetlo na kraju tunela i na kraju ga našli. Presretan sam, ovo se ne da opisati  gotovo je jecao kapetan Zdeslav Vrdoljak.

Konačno smo čuli našu himnu, to je najljepša pjesma, predivan je to osjećaj  nadovezao se Miho Bošković.
Iako su organizatori nedopustivo kasnili s ceremonijom proglašenja, naši navijači sačekali su podjelu medalja i hrvatsku himnu.

Hrvatska se zastava našla na najvišem jarbolu, više od mađarske i španjolske, a srpske nije bilo jer su sad oni četvrti kao što smo mi bili u Montrealu 2005. U nezaboravnoj australskoj noći, slavlje se nastavilo u Hrvatskom klubu kardinala Alojzija Stepinca do jutra.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije