Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Borna Rendulić

Za sezonu ću se pripremati s NHL zvijezdom Kopitarom!

27.05.2014., Zagreb - Kondicijski trening hokejasa Borne Rendulica s kondicijskim trenerom Juricom Frankovicem. Borna Rendulic prvi je Hrvat koji je potpisao za NHL Colorado Avalanche. Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
05.08.2015.
u 09:59

O Šakiću: Veliki je navijač hrvatske nogometne repke, gleda svaku njihovu utakmicu

Na ledu zagrebačkog Velesajma posljednjih dana treninge je odrađivao i igrač Colorado Avalanchea Borna Rendulić (23). Jedini Hrvat u NHL-u sprema se za svoju drugu sezonu u najjačoj ligi svijeta.

Prošle je Borna uspio odigrati 11 NHL utakmica, a zabio je i povijesni prvi gol, u utakmici Colorada i Philadelphije.

– Krajem kolovoza idem u Colorado, ali ja cijelo vrijeme vježbam u Zagrebu sa svojim kondicijskim trenerom – kaže Rendulić i otkriva:

– U subotu idem u Sloveniju na pripreme, vježbat ću s dvostrukim osvajačem Stanleyeva kupa, NHL zvijezdom Anžeom Kopitarom, a vjerojatno će nas trenirati njegov tata Matjaž. Bit će tamo i još nekoliko NHL igrača.

Roy i Šakić mu vjeruju

Ove sezone Borna ima veće ambicije u NHL-u, želi napraviti korak više u odnosu na prošlu sezonu.

– Sada znam na čemu sam, neće me više iznenaditi kada me na aerodromu dočekaju s limuzinom ili kada me smjeste u najbolji hotel s pet zvjezdica. Imam velike planove, a sada je sve samo na meni. Točno znam što trebam raditi da upadnem u NHL momčad. Ozljeda iz prošle sezone je iza mene, već sada sam sto posto spreman – kaže Borna i dodaje:

– Cilj mi je ove sezone odigrati što više utakmica, barem 30-40. Mislim da sam spreman, da mogu igrati na tom nivou, nisu ti dečki izvanzemaljci. Već sam i prošle sezone pokazao da se mogu nadigravati s njima.

Ono što je najbitnije, Colorado vjeruje mladom Hrvatu.

– Trener Patrick Roy bio je zadovoljan prošle sezone, vidio sam da me cijeni, da želi da uspijem. A generalni menadžer Joe Šakić rekao mi je na kraju sezone: "Dobar si posao napravio, izborio si se za NHL, sada samo tako nastavi.

Legenda NHL-a Šakić, koji je porijeklom iz Imotskog, simpatizira Rendulića.

– Simpatizira me, to nije sporno, ali malo ti to može pomoći ako sam nisi dobar.

Želim 15 godina igrati NHL

Otkrio je Rendulić još neke zanimljivosti u vezi sa Šakićem.

– Nevjerojatno je koliko je on sam zapravo pristupačan. Uopće nemaš osjećaj kao da razgovaraš s hokejaškim velikanom, tako velikom sportskom zvijezdom. Puno mi je pomogao da se priviknem na život u Americi.

Šakić je veliki navijač hrvatske nogometne reprezentacije.

– Ne biste vjerovali da jedan Joe Šakić ostaje budan cijelu noć svaki put kada igra hrvatska reprezentacija. Svako jutro nakon što bi repka igrala pitao bi me jesam li gledao utakmicu te smo često komentirali naše igrače i njihove nastupe. Govori nešto malo hrvatskog, a često ljetuje kod nas, ponosan je na domovinu svojih predaka.

Rendulić je na kraju zaključio:

– Ove godine ću u Colorado doći s puno više samopouzdanja. NHL je čudo, želim tamo izgraditi karijeru od 15 godina. A što se tiče planova s momčadi, najvažnije je da ove sezone izborimo ulazak u doigravanje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije