Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NHL LIGA

Washington sjajan, Selanne slomio kost

Washington NHL
Reuters
04.12.2009.
u 09:40

Hokejaši Washingtona i dalje dokazuju renome ponajbolje momčadi NHL lige, čak i bez najboljeg igrača Aleksandra Ovečkina, koji odrađuje dvije utakmice suspenzije zbog, za njega karakteristične, preagresivne igre.

U svojoj su dvorani Capitalsi u četvrtak nadigrali Florida Pantherse 6-2. Briljirao je povratnik (zglob) u redove momčadi iz glavnog grada, Rus Aleksandr Semin. Zabio je dva gola i dodao dvije asistencije. Brendan Morrison dodao je gol i dvije asistencije, dok su ponajbolji igrači Capitalsa, Šveđanin Nicklas Backström i Čeh Tomaš Fleischman, dodali po pogodak.

Bila je to četvrta uzastopna pobjeda Capitalsa, najbolje momčadi Istočne konferencije. Bez Ovečkina je sastav trenera Brucea Boudreaua ove sezone na učinku od pet pobjeda u sedam utakmica (jedan poraz i jedan poraz nakon remija).

Dobro ide i prvacima, Pittsburgh Penguinsima, koji su s Capitalsima poravnati na čelu Istoka s 40 bodova (Capitalsi imaju utakmicu manje).

Pobijedili su igrači trenera Dana Bylsme Colorado Avalanche u svojoj Mellon Areni 4-1. Crosby je zabio dva gola i dodao asistenciju. U trima je posljednjim utakmicama na sjajnom učinku od 11 poena. Jevgenij Malkin sudjelovao je u pobjedi s trima asistencijama.

Prvaci su na šest pobjeda u zadnjih sedam utakmica, odnosno osam u zadnjih deset.

Na svom su ledu poraz upisali San Jose Sharksi, s 43 boda najuspješnija momčad lige. Pobijedio ih je St. Louis nakon raspucavanja penala. Za goste je samo sedam sekundi prije kraja na 2-2 izjednačio Carlo Colaiacovo.

Sušno razdoblje od četiriju utakmica bez poena u četvrtak je završio Slovenac Anže Kopitar. Sudjelovao je s jednom asistencijom u domaćoj pobjedi (6-3) Los Angeles Kingsa nad Ottawom. S 33 je poena treći najkorisniji napadač lige.

Selanne slomio kost u šaci

Tijekom dvoboja hokejaša Dallasa i Anaheima u Teksasu stradao je finski veteran u redovima gostiju, 39-godišnji Teemu Selanne.

Tijekom druge trećine dvoboja pukla je kost u njegovoj lijevoj šaci, te legendarni Finac nije igrao u posljednjoj dionici dvoboja. Čekaju ga temeljiti pregledi u Anaheimu, nakon čega će se znati koliko će izostati s leda. Obzirom na njegove godine, svaka je nova ozljeda korak bliže kraju karijere.

Prije no što je završio utakmicu, Selanne je asistirao sunarodnjaku Sakuu Koviuu prvi vodećem golu gostiju, već u drugoj minuti utakmice.

NHL liga, četvrtak:

Atlanta - NY Islanders 1-4

Washington - Florida 6-2

Buffalo - Montreal 6-2

Detroit - Edmonton 1-4

Philadelphia - Vancouver 0-3

Pittsburgh - Colorado 4-1

Columbus - Toronto 3-6

Phoenix - Calgary 2-1

Dallas - Anaheim 3-1

Los Angeles - Ottawa 6-3.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije