Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
XXII. ZOI u Sočiju

Sve je izglancano i spremno: Ovo su najskuplje Olimpijske igre u povijesti

sochi zimske olimpijske igre
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/46
04.02.2014.
u 21:58

Zimske olimpijske igre u Sočiju bit će svečano otvorene u petak u 17 sati po našem vremenu, a na najskuplje Olimpijske igre u povijesti sportaši su već pristigli

Zimske olimpijske igre u Sočiju bit će svečano otvorene u petak u 17 sati po našem vremenu, a na najskuplje Olimpijske igre u povijesti sportaši su već pristigli.

Ove godine natječe se u 15 sportova, a dodano je čak novih 12 disciplina,  a ženski skijaški skokovi sigurno će biti jedna od najatraktivnijih.  

Čak je 85 zemalja prijavilo natjecatelje za XXII. ZOI, a Dominika, Malta, Paragvaj, Istočni Timor, Togo, Tonga i Zimbabve po prvi će put samostalno nastupiti.

Od prvotno planiranih 7 milijardi dolara, na kraju je potrošeno čak 50 milijardi, a čitav spektakl odvija se pod budnim okom Vladimira Putina, koji putem Sočija želi pokazati snagu Rusije.

Prije dva mjeseca ruske su vlasti pozvale šamane Altaja koji su održali ceremoniju kako bi za vrijeme ZOI-a bilo dovoljno snijega, a čini se kako im je to pošlo za rukom, sudeći po viđenom.

>>[FOTO] Evo što sportaši u Sočiju ne smiju raditi u toaletu

>>Putin uzeo u ruke leoparda Groma: 'Volimo jedan drugog'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije