Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NHL liga

Vrataru Islandersa najviše obrana u 18 godina

Dwayne Roloson
AFP
24.11.2009.
u 08:58

Kanadski 40-godišnji vratar hokejaša New York Islandersa Dwayne Roloson uspio je u utakmici protiv Toronto Maple Leafsa ostvariti nešto što nije uspjelo niti jednom drugom vrataru u NHL ligi punih 18 godina.

Naime, u 4-3 gostujućoj pobjedi Islandersa skupio je čak 58 obrana, što je najviše nakon Rona Tugnutta koji je u dresu Quebec Nordiquesa 21. ožujka 1991. obranio čak 70 udaraca prema svojim vratima.

Iako je Toronto imao nevjerojatnih 40 udaraca više na gol (61-21), nije mogao protiv raspoloženog Rolosona te je na kraju morao potpisati 18. poraz sezone (u 22 utakmice). Devetu ovosezonsku pobjedu Islandersima donio je golom u petoj minuti produžetka Josh Bailey.

Aktualni prvaci Pittsburgh Penguinsi su golom Sidneyja Crosbyja u 4. minuti produžetka slavili na gostovanju kod Floride 3-2 i tako upisali dvije uzastopne pobjede nakon više od mjesec dana. Dvije asistencije upisao je Jevgenij Malkin, dok su mrežu Floride, koja je u zadnju trećinu ušla s dva gola prednosti, tresli i Pascal Dupuis i Michael Rupp.

Nashville Predatorsi pobijedili su Detroit Red Wingse na domaćem ledu 3-1 i tako ostvarili šestu uzastopnu i 13. ukupno pobjedu (u 22 utakmice). Dvostruki strijelac za Predatorse bio je Martin Erat, jedan je zabio Jason Arnott, a vratar Pekka Rinne obranio je 30 udaraca.

Za Detroit, koji je izgubio tri od posljednje četiri utakmice, je jedini gol zabio Drew Miller.

Najefikasniju utakmicu večeri odigrali su New York Rangersi i Columbus Blue Jacketsi u Madison Square Gardenu. Slavili su Rangersi 7-4, a junak utakmice bio je Marian Gaborik s dva gola i dvije asistencije. Istaknuo se i Sean Avery također s dva postignuta gola, dok je Henrik Lundqvist u 12. ovosezonsku pobjedu Rangersa (u 23 utakmice) ugradio 26 obrana.

NHL liga, ponedjeljak:

Nashville – Detroit 3-1

Toronto – NY Islanders 3-4 (produžetak)

NY Rangers – Columbus 7-4

Ottawa – Washington 4-3 (produžetak)

Florida – Pittsburgh 2-3 (produžetak)

St. Louis – Boston 2-4

Dallas – Carolina 2-0

Colorado – Philadelphia 5-4

Edmonton – Phoenix 4-0

Anaheim – Calgary 3-2 (kazneni udarci)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije