Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽAO IM TUCHELA

Vodeći treneri u Engleskoj podržavaju sankcije kontra Romana Abramoviča

Foto: Reuters
1/3
11.03.2022.
u 15:46

- Od srca mu želim da uspije sve to odmaknuti od sebe i da vodi kvalitetno momčad kao i do sada. Koliko god to može u ovom trenutku.

Juergen Klopp i Mikel Arteta, treneri Liverpoola i Arsenala, javno su izrazili veliku žal spram kolege Thomasa Tuchela, koji sjedi na trenerskoj klupi Chelseaja.

Zbog svog vlasnika Romana Abramoviča Chelsea je ušao u iznimno teško razdoblje koje će vjerojatno biti još teže u bliskoj budućnosti za klub iz Londona.

Podsjetimo kako je britanska vlada ovog tjedna, kao odgovor na rusku invaziju na Ukrajinu, objavila nove sankcije protiv sedam ruskih oligarha, među kojima je i Abramovič, čija je prodaja kluba na čekanju.

- Ograničenja zamrzavanja imovine također se primjenjuju na sve subjekte u vlasništvu ili pod kontrolom Romana Abramoviča. To znači da nogometni klub Chelsea također podliježe zamrzavanju imovine pod financijskim sankcijama Ujedinjenog Kraljevstva - navelo se u priopćenju vlade.

Foto: Reuters

Odmah nakon toga telekomunikacijska tvrtka Three zatražila je od Chelseaja privremeni raskid međusobnog ugovora.

- Zatražili smo od Chelseaja da privremeno prekine naše sponzorstvo nad klubom, uključujući uklanjanje ime našeg brenda s dresova te na samom stadionu i oko njega - oglasili su se iz kompanije Three, a sličan je scenarij najavio i Hyundai.

- Ako ću biti sto posto iskren onda moram u svakom smislu podržati takvu odluku britanske vlade. Iskreno, jako mi je žao Tuchela, svih igrača, navijača i zaposlenika tog kluba, ali ispaštaju zbog jednog čovjeka, a to je Putin, dok je njihov vlasnik Abramovič očigledno vrlo blizak s njim. Nažalost, cijeli se klub našao u vrlo teškoj situaciji, ali takvo je stanje logično - rekao je Klopp, dok je trener Arsenala Arteta izjavio:

- Vjerujem da je situacija u kojoj se našao Tuchel ekstremno teška. Od srca mu želim da uspije sve to odmaknuti od sebe i da vodi kvalitetno momčad kao i do sada. Koliko god to može u ovom trenutku.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije