Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Vlatko Marković želi Matthäusa

16.07.2006.
u 18:38

Zbog sjajnih iskustava Mađara s Lotharom Matthäusom, Vlatko Marković želi za izbornika angažirati proslavljenog njemačkog reprezentativca i trenera Red Bull Salzburga. Marković izuzetno simpatizira Matthäusa, koji je u kvalifikacijama za SP vodio Mađare i s njima pokvario računicu Bugarima. I u Mađarskoj su bili zadovoljni njegovim radom, ali je pao nakon što je otišao predsjednik saveza Imre Bozoky.


Iza Matthäusa je sjajna epizoda s beogradskim Partizanom s kojim je senzacionalno ušao u Ligu prvaka, što je još jedna jaka preporuka.
Međutim, Matthäusa trenutačno ograničava čvrst ugovor s Red Bull Salzburgom. Najbogatiji austrijski klub angažirao ga je, zajedno s Trapattonijem, da mu donese nasov prvaka i teško je očekivati da bi ga mogao pustiti. Osim ako ne bi istodobno radio oba posla.
Lothar Matthäus poznati je avanturist, usto je i prijatelj s Markovićem, i sigurno ga zanima posao hrvatskog izbornika. Kada bi se odlučivao na takav korak, važnu riječ imala bi njegova supruga, Beograđanka Marijana Kostić.

Zbog nje je svojedobno i prihvatio posao u Mađarskoj jer ona živi u Budimpešti.
Matthäusova cijena bila bi najmanje milijun eura, ali savez tu ne bi imao nikakvih problema. Jer, kada je Matthäus preuzeo Mađare, u tamošnji savez odmah su ušli bogati sponzori i pokrili njegov ugovor. Najveći dio plaćao je Audi.
Od ostalih inozemnih kandidata, za posao izbornika zainteresiran je i Alberto Zaccheroni, no s njim do sada nitko nije kontaktirao.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije