Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ROBERT KOVAČ Šef obrane razmišlja o oproštaju od reprezentacije

Više ne bih igrao u hrvatskom dresu

sp-kov-txt.jpg
import
06.07.2006.
u 19:30

Hrvatski nogometni reprezentativac Robert Kovač jučer je u novinama pročitao o ponudi Zdravka Mamića da dođe u Dinamo. Iznenadila ga je, ali ne i pretjerano zainteresirala.
- Ugodno je znati da o meni u Dinamu imaju dobro mišljenje, počašćen sam time, ali trenutačno ne mogu poslati pozitivan signal. U najboljim sam godinama i želio bih još dvije-tri sezone igrati u jačem europskom klubu. Dinamo nije u mojim planovima - kazao je Kovač u telefonskom razgovoru.

Čekam odluku suda
Robert je član Juventusa do 2008., s astronomskim primanjima. No, je li izgledna njegova budućnost u klubu kojemu prijeti selidba u drugu ligu?
- Miran sam - tvrdi Kovač. - Čekam rasplet sudskog procesa i nakon toga ću, kao i ostali Juventusovi igrači, odlučivati o svojoj budućnosti. Iz kluba sam dobio poziv da se 20. srpnja moram pojaviti na pripremama u Torinu. Idem tamo, pa ćemo vidjeti kako će se stvari razvijati...
Kovač se odmara na Jadranu i slaže dojmove sa Svjetskog prvenstva. Ne krije da je duboko razočaran svime što se Hrvatskoj ondje događalo...
- Naravno da sam razočaran, vjerovao sam da možemo postići veliki rezultat. S obzirom na to kako smo igrali u kvalifikacijama, mislio sam da možemo i do finala, bio sam veliki optimist.
Neki tvrde da je već i odlazak u Njemačku bio veliki uspjeh.
- Kvalifikacije smo odradili vrhunski, a na SP-u smo doživjeli neuspjeh! To je ono što će se pamtiti i što me tišti.
Toliko da je i reprezentativni status upitan?
- Da, na vagi sam, nisam siguran hoću li i dalje igrati za reprezentaciju. Odluka je delikatna i ne mogu je donijeti preko noći. Trebat će mi tjedan-dva, možda i mjesec dana.
Izbornik treba ostati?
- O tome neka odluče odgovorni u Hrvatskom nogometnom savezu. Zna se hijerarhija i čiji je to posao.
Valjda imate mišljenje o Kranjčarovu radu?
- Imam, ali ga ne bih iznosio. Još nije vrijeme za to. Uostalom, igrači ne bi ni trebali odlučivati o izborniku. Naš je posao da igramo, onaj tko to želi...

Još slažem dojmove
Jesu li navijači ipak zaslužili ispriku od reprezentativaca i izbornika?
- Vjerujte, nikome nije bilo teže nego nama igračima. Svakome je bilo iznimno stalo da uđemo u drugi krug, da razveselimo navijače. Nažalost, kad je bilo najvažnije, sve je krenulo loše. Isprika? To je najlakše izreći, ali pitanje je koliko ona može ublažiti to silno razočaranje.
Na površinu izlaze brojni skandali iz Bad Brückenaua?
- O tome ne bih govorio. Mnogim stvarima bio sam razočaran, mnogo toga nije bilo u redu, ali pustite da prođe još malo vremena da se dojmovi slegnu - zaključio je Robert Kovač.


Navijat ću za Talijane

Tko će slaviti u finalu SP-a? - Talijani su dosad ostavili bolji dojam od Francuza i mislim da će u nedjelju pobijediti. Navijat ću za njih. Znači, Hrvatska će 16. kolovoza igrati prijateljsku utakmicu sa svjetskim prvacima? - Hrvatska će sigurno igrati, ali za sebe to ne mogu reći. (td)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije