Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GOLIJADA ZA KRAJ KOLA

VIDEO Šok na Rujevici! Slaven razmontirao Rijeku (4:2) i prekinuo niz Željka Sopića

Rijeka i Slaven Belupo sastali se u 18. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/6
10.12.2023.
u 19:09

Ovo je tek drugi poraz Željka Sopića na klupi Rijeke otkako je preuzeo momčad s Rujevice. Jedini preostali poraz doživio je u svojem debiju još tamo 27. kolovoza na Maksimiru protiv Dinama. Od tog susreta Rijeka je pod Sopićem nanizala čak 14 utakmica bez poraza, a sad je na iznenađujuć način tom sjajnom nizu došao kraj

Najveći šok 18. kola HNL-a dogodio se u posljednjoj utakmici kola, u kojoj je Rijeka na svojoj Rujevici poražena s visokih 4:2 protiv Slaven Belupa. 

Ovo je tek drugi poraz Željka Sopića na klupi Rijeke otkako je preuzeo momčad s Rujevice. Jedini preostali poraz doživio je u svojem debiju još tamo 27. kolovoza na Maksimiru protiv Dinama. Od tog susreta Rijeka je pod Sopićem nanizala čak 14 utakmica bez poraza, a sad je na iznenađujuć način tom sjajnom nizu došao kraj.

Rijeka je statistički imala inicijativu u utakmici, i što se tiče posjeda lopte i što se tiče udaraca na protivnički gol, ali po samom dojmu Koprivničani su bili kudikamo opasnija momčad što se i očitovalo u konačnom rezultatu. 

Dok je Rijeka visoko pritiskala i pokušavala probiti gusti blok 'farmaceuta', igrači Roya Ferenčine su disciplinirano i borbeno odolijevali svim naletima domaćina, te su iz kontri i polukontri bili nemilosrdni i efikasni pred vratima svojeg suparnika. 

Slaven je došao u prednost u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena, kad je nakon jedne naizgled nespretne akcije gostiju lopta u kaznenom prostoru Rijeke pogodila Tomislava Štrkalja, a on se vrlo dobro snašao, okrenuo i pogodio u kut Labrovićevog gola za vodstvo gostiju. 

Rijeka je u drugom poluvremenu bacila još koju kartu u napad i stisnula još više, ali to im se na kraju obilo o glavu budući da su ostavili dosta prostora iza leđa svoje zadnje linije. Prvo je to Slaven iskoristio u 70. minuti, kad je na asistenciju Štrkalja iza leđa obrane Rijeke ušao Benedik Mioč te briljantnim lobom svladao Nediljka Labrovića. 

Ubrzo je Slaven došao i do 3:0, samo šest minuta kasnije. Borbeni Tomislav Bosec je iščeprkao loptu pored indisponirane obrane Rijeke i gurnuo ju u prostor za Mihaila Caimacova koji je mirno prizemnim udarcem u suprotni kut iz blizine matirao vratara Rijeke. 

Rijeka se samo dvije minute kasnije pokušala vratiti u susret kad je nakon slabe reakcije Međimoreca Franjo Ivanović pogodio iz blizine za smanjenje rezultata na 3:1, no već u 85. minuti gosti iz Koprivnice su poentirali četvrti put na susretu. Sad je proigravanje iza leđa visokostojeće obrane odradio Caimacov, a Arber Hoxha je, kao i Mioč 15 minuta ranije, lobom svladao Labrovića. 

Do kraja utakmice je Rijeka u 89. minuti smanjila na 4:2 preko Jorgea Obregona koji je ušao s klupe pojačati napadačke opcije, no više nije preostalo vremena za indisponiranu domaću momčad. Sve golove sa susreta možete pogledati OVDJE.

Ovim neočekivanim porazom Rijeka tako ostaje na trećem mjestu prvenstvene ljestvice, s osam bodova manje i utakmicom manje od vodećeg Hajduka, te bodom manje i utakmicom više od drugoplasiranog Dinama. Slaven se ovom pobjedom popeo s devetog na šesto mjesto te sad imaju 20 bodova, četiri boda manje od petog Osijeka kod kojeg igraju u idućem kolu. Rijeka će, pak, u idućem kolu dočekati 'fenjeraša' Rudeš.


 
 

 

Komentara 6

PR
prajdali100
19:36 10.12.2023.

Sopić je bez sumnje dobar trener ali djeluje nekako bahato ! Arogantan je. Dobio je lekciju koju će pamtiti.

XY
XYZ52
19:51 10.12.2023.

Slaven im je samo pomogao da shvate koliko vrijede i gdje im je mjesto na tablici.

KU
kublajkhan
14:17 11.12.2023.

Dečki su se izgleda kladili

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije