Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽIVOTNA PRIČA

VIDEO Otac ju je htio ubiti, propala joj je karijera, radila je kao blagajnica... Sad je dužna milijune!

Ivo Cagalj/PIXSELL
28.05.2021.
u 14:45

Morala je zarađivati za život radeći na blagajni jednog teniskog kluba na Floridi, nije imala za trenera pa je trenirala s bratom...

Mirjana Lučić Baroni (39) izgubila je sudski spor iz 2003. te je dužna platiti 700.000 američkih dolara ili oko 4,3 milijuna kuna menadžerskoj agenciji IMG zbog novca koji je posudila i nikad nije vratila.

Time se samo nastavljaju turbulencije u njenom iznimno zanimljivom životu, prepunom problema, nasilja, ali i sreće, veselja.

Kao tinejdžerka krenula je u osvajanje svijeta, već s 15 je bila istinski hit, dogurala je i do 20. mjesta na WTA ljestvici no tad su krenuli problemi s njenim ocem.

Sukob s ocem kulminirao je 4. srpnja 1998. kada je majka Anđelka s petero djece pobjegla iz hotela u Zagrebu oko dva i pol sata poslije ponoći te se skrasila na tajnom mjestu izvan grada. Ondje su 19 dana čekali vize, a onda su 23. srpnja došli na Pleso, praćeni šestoricom naoružanih muškaraca, te odletjeli u New York.

Često se za Mikicu moglo čuti “da je ostala s ocem, kakva bi to tek karijera bila”, no ona više nije mogla trpjeti torturu strogog oca koji ju je, prema njezinim riječima, znao tući čak i cipelom. Bio je, navodno, nasilan i prema ostalim članovima obitelji, ali te optužbe nikad nisu dobile pravosudni epilog.

1997., Makarska - ITF teniski turnir u Makarskoj. Mirjana Lucic. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Mirjani je puno pomogao njezin muž, američki Talijan, poduzetnik Daniele Baroni. Mikica kaže da je upravo poznanstvo s njim 2007. zaslužno da su stvari u njezinu životu krenule nabolje. Tri godine kasnije stali su pred oltar, a Mirjana je svoje vjenčanje (15. studenoga 2010.) proglasila najljepšim danom. Isticala je kako joj je on pomogao da vrati izgubljeno samopouzdanje.

Upravo je poznanstvom s Danieleom okončano jedno od najtežih razdoblja u Mikičinu životu, ono između 2003. i 2007., kada gotovo i nije igrala. Morala je zarađivati za život radeći na blagajni jednog teniskog kluba na Floridi, nije imala za trenera pa je trenirala s bratom...

Početkom godine rodila je curicu, objavila to i činilo se da će njen život krenuti jednim mirnijim vodama. Čak je razmišljala o tenisu, iz kojeg nikad nije službeno izašla, još uvijek glasi kao aktivna tenisačica.

Ali, život piše drugačiju priču i Lučić-Baroni morat će pronaći način kako se othrvati novoj prepreci. Koju još uvijek nije komentirala, ponovno se povukla što dalje od medija...

Komentara 13

KO
kostanj
07:09 29.05.2021.

Što je loše u tome što je radila kao blagajnica? Ima li možda završenu neku školu koja bi joj omogućila tzv. bolji posao?

LI
liliZG
17:34 28.05.2021.

znači opet blagajnica

BI
billynik
00:35 29.05.2021.

Dok se tata brinuo za nju osvajala je turnire a nakon toga znamo kako je završilo, tko se nje uopće još sjeća po tenisu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije