Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVJETSKO PRVENSTVO

Hrvatska pokazala moć protiv Gruzije! U četvrtfinalu čekaju Srbi

Hrvatska pokazala moć protiv Gruzije! U četvrtfinalu čekaju Srbi
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
27.06.2022. u 16:35

Hrvatski vaterpolisti će u srijedu od 16 sati igrati protiv reprezentacije Srbije za plasman u polufinale Svjetskog prvenstva u Budimpešti, gdje su u ponedjeljak u osmini finala svladali Gruziju s uvjerljivih 13:7 (3:2, 4:2, 3:0, 3:3)

Denis Harkov je sa četiri pogotka bio najbolji strijelac hrvatske reprezentacije. Tri gola je postigao Jerko Marinić Kragić, dvaput se u strijelce upisao Marko Žuvela, a po jednom Loren Fatović, Ivan Krapić, Luka Bukić i Andrija Bašić. Vratar Toni Popadić je imao pet obrana.

Kod Gruzijaca su po dvaput strijelci bili Boris Vapenski i Dušan Vasić.  

Vratar Toni Popadić prvi put je poče i branio cijelu utakmicu na ovom Svjetskom prvenstvu, a za povjerenje Ivice Tucka odužio se s tri obrane u prvoj četvrtini koju je Hrvatska otvorila golom Luke Bukića nakon 36 sekundi igre. Nakon pogotka Vapenskog s igračem više za 1:1, uzvratio je Denis Harkov na drugoj strani kad je Hrvatska imala brojčanu prednost za 2:1. Jedini strijelac za Gruzijce u prvoj četvrtini bio je apenski koji je donio novo izjednačenje (2:2), da bi nakon sjajne obrambene reakcije Marka Žuvele s igračem manje, isti igrač pogodio za 3:2.

18.06.2022., Zagreb, - Trening Hrvatske vaterpolo reprezentacije na vanjskom bazenu Mladost pred odlazak na svjetsko prvenstvo koje se odrzava u Madjarskoj. Photo: Igor Soban/PIXSELL
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Hrvatska je od pogotka Baraldija za 3:3 ostavila Gruzijce bez realizacije četiri i pol minute, dok su Marinić Kragić, Harkov i Bašić pogađali suparničku mrežu. Tako je na poluvremenu naša reprezentacija već imala tri pogotka prednosti (7:4).

Iako je u hrvatskom napadu nedostajalo fluidnosti pa su često akcije završavale dalekometnim šutevima u posljednjim sekundama dopuštenog vremena, obrana je djelovala vrlo snažno i kompaktno. Gruzija je u prvom poluvremenu tri od svoja četiri pogotka postigla u situacijama s igračem više (3/5), što je bio jedini obrambeni segment u kojem je moglo biti pomaka na bolje.

I bilo ga je u nastavku utakmice. Kad je i taj izvor golova presušio, Gruzijci su ostali bez realizacije od 15. do 26. minute. Hrvatska je s tri pogotka u trećoj četvrtini otišla na šest golova prednosti (10:4) i riješila pitanje pobjednika.

Istina, Gruzijci su s dva pogotka na početku posljednje četvrtine unijeli dozu neizvjesnosti, da bi Hrvatska ponovno odgovorila nizom od tri gola za najvećih +7 (13:6).

Izabranici Ivice Tucka ponovno će biti u akciji u srijedu, kad ih očekuje vaterpolski klasik protiv reprezentacije Srbije koja je s tri pobjede u skupini izborila izravan plasman u četvrtfinale. Utakmica će započeti u 16 sati.

 

Komentara 5

Avatar majkuvam
majkuvam
18:41 27.06.2022.

Denis Harkov je pokazao Gruzijcima snagu....

DU
Deleted user
17:18 27.06.2022.

Neka naši pokažu moć u narednoj utakmici. Ovo danas protiv trećeklasnog protivnika nije pokazatelj snage.

DU
Deleted user
17:02 27.06.2022.

Moć ptotiv Gruzije? Duplim skorom, ma dajte. To je kao da je nogometnarepka RH igrala protivu Širokog.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije